Platform voor de interieurbouwbranche
Software die zich blijft ontwikkelen. Meer gemak en snelheid

Software die zich blijft ontwikkelen. Meer gemak en snelheid

De gelijknamige software van het bedrijf wordt door velen beschouwd als het beste programma om mee te werken. Toch blijft Palettecad bezig met verbetering van zijn product.

“Het gaat in de interieurbouw heel goed”, aldus Jeroen Smeets van Palettecad. “Er is werk in overvloed en dit merken wij doordat steeds meer professionals onze ontwerpsoftware zijn gaan gebruiken. Ze krijgen steeds meer werk en kiezen voor onze software om dit bij te kunnen benen. Vanwege de drukte hebben we vier extra medewerkers aangenomen, de helft erbij.” Palettecad heeft er diverse nieuwe gebruikers bij gekregen, van scholen, tot machinebouwers.

Nog meer uit handen nemen

Van de vier nieuwe werknemers zijn er twee ICT-Programmeurs, die hoofdzakelijk bezig zijn met de aansturing van CNC machines. “Met hen samen zijn we hiernaast ook bezig om nóg meer te automatiseren. We kijken naar de mogelijkheden om onze klanten dingen uit handen te nemen die zij voorheen zelf moesten doen.” Een voorbeeld hiervan is het aanleggen van een database van de verschillende soorten platen waar een bouwer mee werkt. Smeets: “Er zijn veel verschillende materiaalsoorten, maten, diktes en structuren. Voorheen moest dit met de hand worden ingevoerd. Hier hadden gebruikers regelmatig helemaal geen tijd voor. Met een zelfgeschreven toepassing kunnen klanten nu eenvoudig invoeren welke leverancier ze gebruiken en welke materialen en diktes ze toepassen, waarna ons programma automatisch een lijst genereert met alle platen die van toepassing zijn. Een database aanleggen is dan ineens een kwestie van minuten.” Dit is volgens Smeets erg gunstig, “Als de tekening eenmaal gemaakt is, kan de gebruiker op deze manier veel beter zien hoeveel platen hij nodig heeft en wordt de plaatnerf altijd goed meegestuurd naar de CNC machine. Dit zorgt voor gemak en snelheid.”

Online training werkt

Er zijn voor Palettecad natuurlijk ook dingen veranderd in coronatijd. “We zitten nu al een jaar in deze situatie en hebben daar ook een beetje last van. De trainingen die wij normaal live gaven aan nieuwe klanten kunnen niet op die manier plaatsvinden. Toch hebben we ontdekt dat het goed mogelijkheid is om die online te geven. Ervaring leert dat dit eigenlijk veel efficiënter is, je bent namelijk op één persoon gefocust en niet op een groep. Daardoor krijgen mensen Palettecad sneller in de vingers. Het is ook belangrijk om te leren door te doen, wij kijken dan mee en kunnen aanwijzingen geven.” 

Eén van de mensen die op deze manier voor het eerst kennismaakte met Palettecad is Henk van Duijvenbode, werkvoorbereider bij Rubens Interieurbouw. “Ik heb eigenlijk gewacht met tekenen totdat de basisinstellingen goed stonden. Dankzij de online hulp van Palettecad ben ik hiermee al heel erg geholpen.” Volgens Van Duijvenbode is hulp altijd beschikbaar. “Tijdens het gebruik van de software loop ik regelmatig tegen dingen aan. Dan kan ik een ticket aanmaken en word ik hierover teruggebeld, of ik maak zelf een telefonische afspraak. Het werkt in principe goed, maar het zou wel fijn zijn als we het weer op locatie zouden kunnen doen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.