Platform voor de interieurbouwbranche
Snoerloze cirkelzaag met topprestaties
Handig op bouwplaatsen: Je hoeft niet meer naar een stationaire zaag te lopen.

Snoerloze cirkelzaag met topprestaties

Als je kunt kiezen tussen een cirkelzaag met snoer die je meeneemt naar het werk, of een versie die niet onder doet voor zijn bedrade broer, maar wel volledig snoerloos werkt, dan is de keuze niet moeilijk. Metabo heeft er weer een snoerloze telg bij in de zich steeds verder uitbreidende familie van snoerloze producten. De 18 Volt accu-cirkelzaag KS 18 LTX 66 BL presteert als de beste. Diepe zaagsneden, waarmee dik materiaal met precies wordt gezaagd en dat bij een bijzonder compacte uitvoering. Met een maat die normaliter geldt voor cirkelzagen met een zaagdiepte tot 55 mm, zaagt de KS 18 LTX 66 BL maar liefst tot 66 mm diep! Enno Riemersma van Metabo neemt ons mee langs de eigenschappen en mogelijkheden van deze snoerloze krachtpatser.

Met een maat die normaliter geldt voor cirkelzagen met een zaagdiepte tot 55 mm, zaagt de KS 18 LTX 66 BL maar liefst tot 66 mm diep!

Nauwkeurig aanzetten dankzij terug klapbare pendelkap

“Dankzij de pendel-beschermkap van de KS 18 LTX 66 BL kun je snel werken: met één hendel kun je de pendelkap aan het begin van de zaagsnede terug klappen. Je hebt direct zicht op de aftekening en zo kan de zaag moeiteloos worden geplaatst. De zaagdiepte wordt snel en eenvoudig ingesteld met een grote klemhendel. Voor exacte zaagsneden zijn hoeken van 0 tot +46° mogelijk, waarbij automatische stops helpen om de instelling van het aantal graden tussen 0 – 45° snel te vinden”, somt Riemersma op. Deze krachtige zaag levert altijd precieze resultaten. “Een tweede handgreep aan de bodemplaat zorgt tijdens het werk voor optimale controle”, vervolgt Riemersma.  “Dankzij de ingebouwde LED-verlichting kan de gebruiker bovendien de aftekening prima zien. Mochten er geen geleiderails meer bij de hand zijn, dan kan deze zaag ook exact langs de markering geleid worden.” 

Het aanwezige afzuigstuk is bovendien 360° draaibaar en te vergrendelen – dat voorkomt ongewenst verdraaien – en kan bijvoorbeeld op een alleszuiger wordt aangesloten. Metabo levert een stofzak mee. 

Nieuwe afkortrails maken het nog gemakkelijker

“De KS 18 LTX 66 BL is compatibel met het nieuwe Metabo afkortzaagsysteem KFS en biedt zo nog meer toepassingsmogelijkheden”, schetst Riemersma. “Door dit nieuwe railsysteem verandert de accu-cirkelzaag heel eenvoudig in een mobiele afkortzaag, voor exacte afkort-zaagsneden onder een hoek, op plaatsen waar een stationaire afkortzaag niet bij kan.” 

Met het nieuwe afkortrailsysteem KFS van Metabo kan er nog flexibeler worden gewerkt en zijn exacte afkortzaagsneden op iedere plaats mogelijk. Riemersma: “Dat is vooral op bouwplaatsen een groot voordeel: je hoeft niet meer naar een stationaire zaag te lopen, want met de snelsluiting kan de KS 18 LTX 66 BL heel gemakkelijk op de lichte afkortrail worden gekoppeld tot een draagbare eenheid. Hiermee kunnen gebruikers ook werkstukken die al gemonteerd zijn exact afkorten.” 

De cirkelzaag is tevens koppelbaar met het geleiderailsysteem FS van Metabo, evenals met de geleiderails van de meeste andere merken en kan daardoor overal exact worden geleid.

Met het nieuwe afkortrailsysteem KFS van Metabo kan er nog flexibeler worden gewerkt en zijn exacte afkortzaagsneden op iedere plaats mogelijk.

Feest voor CAS!

Riemersma heeft nog een mooie primeur te melden over het Cordless Alliance System. “CAS is, zoals inmiddels bekend, een nieuwe standaard, waarbij accu-packs onderling uitwisselbaar zijn tussen de bij CAS aangesloten merken”, legt Riemersma uit. “Zo kan iedereen trouw blijven aan zijn favoriete merk en profiteren van het uitwisselen van accu’s. De CAS-fabrikanten hebben tezamen het meest complete aanbod in accu aangedreven powertools ter wereld. Binnenkort vieren we feest, want we kunnen dan met trots melden dat het 25e merk zich bij CAS heeft aangesloten! De professional kan dan kiezen uit maar liefst 280 machines die op dezelfde accu werken. Wie het 25e merk is? We houden het nog even spannend…”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.