Platform voor de interieurbouwbranche
Sneller en nauwkeuriger werken dankzij innovatieve verbinder

Sneller en nauwkeuriger werken dankzij innovatieve verbinder

Een verbinder die 100% nauwkeurig is en ook nog eens tijdsbesparend functioneert. Om hiervoor een juiste methode te ontwikkelen, is allesbehalve eenvoudig.

Tom Smeets, eigenaar van softwareleverancier PaletteCAD Nederland, beschikt over veel kennis op het gebied van nestingmachines en horizontale verbindingen. Met al zijn kennis wist hij een nieuwe verbinder te ontwikkelen: de FixChip. Wat vinden mensen uit de praktijk er van? Wat zijn de voordelen?

Gijs Maas, programmeur bij Bruns BV in Bergeijk zag met de FixChip voor het eerst tijdens de recente Prowood-beurs in Gent. “Wij  zijn gespecialiseerd in het interieur van musea en tentoonstellingsruimtes in de breedste zin van het woord. Denk daarbij ook aan Science Centra of het produceren van vitrines voor het Louvre in Parijs. Mijn collega en ik hebben beiden veel ervaring in de interieurbouwsector en zijn altijd op zoek naar oplossingen om sneller te kunnen werken. Het complete productieproces moest volgens ons vlugger uitvoerbaar zijn, maar wel met behoud van kwaliteit.”

“Deze innovatieve verbinder bleek daarbij een ideaal hulpmiddel. Om een goed besluit te nemen of deze verbinder voor ons inderdaad een goede oplossing was, hebben we deze eerst uitgebreid getest. Ik had zelf een kastje ontworpen en met behulp van de FixChip in elkaar gezet. Vervolgens heb ik deze aan onze engineers en de werkvoorbereider voorgelegd. Beide partijen waren enthousiast. Voorheen maakten wij gebruiken van lamello’s, maar we hebben geen noemenswaardige investering hoeven te doen om de FixChip op de machine toe te passen. Wij besparen productietijd, er is een hoger rendement en het werkt bovendien een stuk nauwkeuriger dan andere verbinders.”

Softwareleverancier
Waar voorheen drie handelingen nodig waren op de nestingmachine, daar kan het voortaan met slechts één handeling met de hoofdspindel.

Winst in tijd
Ook Rudy Pfennings, chef werkplaats bij Vos Groep te Rosmalen, erkent de voordelen van de FixChip. “Wij werken al een aantal jaren met de software van PaletteCAD. Toen ik de introductie van deze verbinder onder ogen kreeg, ging natuurlijk de gouden regel 1+1=2 op. Het team van PaletteCAD Nederland heeft op onze werkplaats een demonstratie verzorgd. Daardoor raakten wij overtuigd van zowel de winst in tijd, als van het financiële voordeel. Vlak voor het kerstreces zijn de eerste meubels met de FixChip gemaakt. In de ontwerpen waren nog deuvels verwerkt, maar we waren dusdanig nieuwsgierig dat direct voor de nieuwe oplossing werd gekozen. Waar voorheen drie handelingen nodig waren op de nestingmachine, daar kan het voortaan met slechts één handeling met de hoofdspindel. Dit naar volle tevredenheid bij zowel onszelf als bij de klant.”

Nauwkeurig
Frank Groenen, eigenaar van FG Interieur is naar eigen zeggen altijd nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen. Hij ziet het als belangrijk voordeel dat alle bewerkingen nu met de hoofdspindel van de CNC-machine uitgevoerd kunnen worden. “Het spaart werk en dus tijd uit. Bovendien is de FixChip heel nauwkeurig. In het verleden gebruiken wij deuvels en lamello’s, maar dan moest de machine telkens weer opnieuw worden ingesteld. Dat is bij deze innovatieve verbinder niet nodig.” 

De aanpassingen in de machine zijn volgens Groenen door PaletteCAD zelf uitgevoerd. “Wij hebben recent een aantal interieurprojecten met de FixChip uitgevoerd. Keukens, inloopkasten, balies; heel divers. Het resultaat was prima. Iedereen is tevreden over deze oplossing.”

Tekst: Rob Buchholz   Beeld: PaletteCAD
Uitgelichte afbeelding: 
‘We hebben geen noemenswaardige investering hoeven te doen om de FixChip op de machine toe te passen.’

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.