Platform voor de interieurbouwbranche
Snel en nauwkeurig schroeven: 2 nieuwe accu-schroevendraaiers voor de droogbouw van Metab

Snel en nauwkeurig schroeven: 2 nieuwe accu-schroevendraaiers voor de droogbouw van Metab

  • Comfortabel en efficiënt: start automatisch dankzij de autostart-functie
  • Exact verzinken van uitstekende schroeven zonder de diepte-aanslag te hoeven verwijderen met impuls-modus
  • Ergonomisch en licht voor comfortabel werken

Schroeven verzinken met de nieuwe impuls-modus

„Als men dagelijks meerdere duizenden schroeven moet vastdraaien, mag het duidelijk zijn dat niet iedere schroef precies goed zit. Gemiddeld is dat bij iedere 15e schroef het geval“, zegt Steeb. „Dat is een gebruikelijk probleem onder professionele gebruikers.“ Steken de schroeven nog iets uit, dan moeten ze snel en exact gecorrigeerd worden. „In principe heeft men dan 2 opties: de ene mogelijkheid is om een extra machine te gebruiken om de schroeven te verzinken. Maar dat is omslachtig en kost tijd. Daarom gebruiken de meesten ook voor dit doel de schroevendraaier voor de droogbouw, maar moeten dan wel telkens de diepte-aanslag eerst verwijderen. Dat duurt langer en bovendien ontbreekt dan de controle bij het verzinken van de schroeven. En juist voor dat probleem hebben wij een oplossing gevonden. Wij hebben de beide nieuwe schroevendraaiers uitgevoerd met een inschakelbare impuls-modus, die heel gemakkelijk op de machine kan worden ingesteld. Daarbij start de motor met volle kracht en draait één omwenteling – dit proces wordt telkens herhaald tot de schroef helemaal goed vastzit. Met deze nieuwe functie kunnen de gebruikers de schroeven niet alleen snel maar ook heel nauwkeurig verzinken – en dat zonder daarvoor de diepte-aanslag te hoeven verwijderen.“

Zodra alle schroeven verzonken zijn, stelt de gebruiker de „auto-functie“ weer in en kan dan gewoon weer schroeven indraaien. Het voordeel daarvan: de schroevendraaiers beschikken over een automatische start – door een geïntegreerde sensor starten de machines automatisch bij het aandrukken tegen het materiaal, de gebruiker hoeft daarvoor niet eerst op een schakelaar te drukken. De machines draaien echter niet continu, maar alleen wanneer ze ook echt nodig zijn. Dat zorgt voor een langere looptijd van de accu-packs en een langere levensduur van de machines. Dat maakt het werken dus efficiënt en comfortabel.

Ergonomisch en comfortabel

De ergonomische vorm van de schroevendraaier zorgt voor nog meer comfort. „Wij hebben er bij de ontwikkeling vooral op gelet, dat de machines zeer prettig in de hand liggen. De schroevendraaiers zijn licht, compact en kunnen gemakkelijk met één hand bediend en exact geleid worden,“ vertelt Steeb. Bovendien past het schroevenmagazijn SPEED FIX 57 voor het snel en nauwkeurig schroeven op beide machines en kan in een handomdraai en zonder gereedschap verwijderd en weer aangebracht worden. Met een LiHD-accu-pack van 4.0 Ah verwerkt men met de schroevendraaiers meer dan 2.000 schroeven per acculading en dat is bijzonder efficiënt. Dankzij de speciaal voor de schroevendraaiers ontwikkelde riemhaak kunnen de machines naar keuze links of rechts worden vastgezet, waardoor gebruikers de machine altijd bij de hand hebben.

De beide nieuwe schroevendraaiers voor de droogbouw zijn zeer geschikt voor toepassingen in de hout- en droogbouw en zijn dankzij de krachtige Brushless-motor bijzonder krachtig.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.