Platform voor de interieurbouwbranche
Snel en eenvoudig kleurrijke interieurs
Medewerkers van ADLER in de waterlakfabriek. (Beeld: ADLER / Daniel Gebhart de Koekkoek)

Snel en eenvoudig kleurrijke interieurs

Een petrolblauwe ladekast in de slaapkamer, een koperrode bijzettafel, een mintgroene stoel of een kast in mooi grijs: gekleurde meubels zijn een echte blikvanger en erg populair. Met de watergedragen lak Pigmocryl NG van de Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER kunnen interieurbouwers hun meubels op een snelle en eenvoudige manier van kleur voorzien – en dat op een milieuvriendelijke manier.

Pigmocryl NG biedt interieurbouwers veel voordelen. “Als eerste droogt de lak bijzonder snel. Wie met ADLER Pigmocryl NG werkt, zal merken dat de lak in recordtijd droog is: al na twee uur kan worden begonnen met het schuren en het opnieuw lakken van het oppervlak. Daarnaast bezit de lak een hoge blokvastheid en een zeer goede dekking”, somt Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux in het Brabantse Heeze, op. “En last but not least: deze lak is watergedragen, dus milieuvriendelijk. Hij kan dus zonder zorgen binnenshuis gebruikt worden.”

ADLER Pigmocryl NG is verkrijgbaar in o.a. alle RAL- en NCS-kleurtonen en daarnaast in de glansgraden G10, G30 en G50. (Beeld: Gwinner)

Verkrijgbaar in alle gewenste kleuren 

Via het ADLER Mix-systeem wordt de lak op kleur gebracht. Daardoor ontstaat een zeer breed kleurenspectrum: de lak is verkrijgbaar in o.a. alle RAL- en NCS-kleurtonen en daarnaast in de glansgraden G10, G30 en G50. “Zo kunnen wij deze lak in elke gewenste kleur en glansgraad leveren”, zegt Cremers. De lak is bovendien goed bestand tegen blootstelling aan licht.

Nieuwe generatie

ADLER Pigmocryl NG kan worden aangebracht als 1K-lak. Er hoeft dus geen verharder te worden toegevoegd. Desalniettemin overtuigt deze ‘nieuwe generatie’ lak (dat is waar ‘NG’ in de productnaam voor staat) door zijn mechanische en chemische weerstand. “Voor oppervlakken die aan bijzonder zware slijtage onderhevig zijn, zoals stoelen, tafels en deuren, is het daarnaast raadzaam om nog een laag ADLER Aquatop Antiscratch aan te brengen”, adviseert Cremers. 

De ADLER-fabriek in het Oostenrijkse Schwaz (Tirol). (Beeld: ADLER)

100% klimaatneutraal 

Wie graag met kwaliteitsproducten werkt en daarbij geen schade aan het milieu en het klimaat wil veroorzaken, is bij ADLER aan het goede adres, vertelt Cremers. “Naast ADLER Pigmocryl NG wordt twee derde van onze producten op waterbasis geproduceerd; vele daarvan met een groot aandeel natuurlijke en duurzame grondstoffen.” 

Bovendien is ADLER sinds 2018 als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100% klimaatneutraal. Het bedrijf heeft zijn ecologische voetafdruk tot een minimum weten te beperken.

Daarnaast voert ADLER het green assortiment, dat alleen zeer duurzame coatings bevat. Alle producten in dit assortiment worden gekenmerkt door een uitstekende ecologische balans en een laag VOC-gehalte. Daarnaast bevatten ze geen giftige stoffen en stoffen die gevaarlijk zijn voor het milieu. 

Tot slot worden alle verven cradle-to-cradle geproduceerd. “Op het gebied van duurzaamheid worden steeds meer eisen gesteld, waaronder cradle-to-cradle. Deze certificering is dan ook van groot belang voor veel van onze klanten. We vinden het daarom fijn dat we aan deze eisen tegemoet kunnen komen”, legt Cremers uit. 

“Voor cradle-to-cradle moeten we bijvoorbeeld aan allerlei standaarden in het productieproces voldoen. Daarnaast maken we gebruik van hernieuwbare grondstoffen en recyclebare verpakkingen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.