Platform voor de interieurbouwbranche
Slimme structuur voor glazen binnenwanden

Slimme structuur voor glazen binnenwanden

Hoe verdeel je een interieur zónder lichtverlies?

Glazen binnenwanden zijn ‘hot’ maar worden pas echt praktisch als je er alle kanten mee uit kan: horizontaal, verticaal, met welke glasdikte dan ook, met of zonder geïntegreerde glazen deur. Met de divina structuur voor glazen binnenwanden van Arlu hou je alle opties open om een interieur te verdelen zonder verlies van licht of openheid.

Functionaliteit & esthetiek

Dankzij het basisprofiel en de speciaal ontwikkelde regelblokjes kan de positie van de wand zowel horizontaal als verticaal
5 mm aangepast worden. De innovatieve aluminium structuur kan dankzij het ‘click & connect’ systeem verschillende glasdiktes (6 tot 10 mm voor gelaagd en 33,1 tot 55,2 mm voor gehard glas) aan zonder de glaspanelen in de profielen te moeten lijmen. Dat maakt (de)montage extra gemakkelijk, zonder risico op glasbreuk. Met glaspanelen tot 2,8 m hoog en 1,5 m breed zorgt dit zowel in residentiële als in commerciële toepassingen zoals restaurants en kantoren voor een industriële maar minimalistische uitstraling. 

Onzichtbaar geïntegreerde scharnieren en sloten

Maar divina gaat verder dan de bestaande oplossingen op het vlak van glazen binnenwanden. De mogelijkheid om een kamerhoge deur tot 2.800 mm te integreren, voorzien van onzichtbaar geïntegreerde 3D regelbare tyo scharnieren, zorgt ervoor dat het strakke design van de profielen niet onderbroken wordt. Het is een primeur in de markt van wanden en deuren in ‘staal look’.

Meer zelfs: ook het argenta magnotica pro magneetslot is onzichtbaar in het profiel verwerkt. Het maakt een vergrendelingsmechanisme overbodig en blijft bij een openstaande deur onzichtbaar. Een voegafdichting tussen de deur en de wand zorgt bovendien voor een betere akoestische demping en isoleert ook beter.

Red Dot Product Award

Divina behaalde een Red Dot Product Award. De jury was vooral onder de indruk van de meerwaarde van dit scheidingswand-
systeem om ruimtes makkelijk, snel en kwalitatief op te delen en tegelijk toch naadloos met elkaar te verbinden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.