Platform voor de interieurbouwbranche
Slimme oplossingen vooreen multifunctionele keuken
Loox ledverlichting: praktisch en sfeervol. Dankzij de Led-op-Maat Service zelfs al per stuk op maat verkrijgbaar. (Beeld: Häfele)

Slimme oplossingen vooreen multifunctionele keuken

Als een volwaardige leefruimte in huis, vraagt een keuken om een efficiënte inrichting. Dankzij de producten van Häfele kan de Firma Nota Keuken en Interieurbouw de beschikbare ruimte in een keuken optimaal benutten. De op-maatservices besparen Nota ook nog eens een hoop tijd en werk. “En het levert uiteindelijk een uniek product op voor de klant.”

De rol van de keuken is de afgelopen decennia veranderd. Waar die vroeger vaak werd weggestopt in een hoek of afgesloten ruimte, staat een keuken tegenwoordig veel meer in verbinding met de rest van het huis, zegt Marcel Nota, eigenaar van de Firma Nota Keuken en Interieurbouw. “De keuken van nu is echt een volwaardige leefruimte. Er wordt niet alleen meer gekookt, maar ook gewerkt, gegeten, geborreld en gekletst.”

Efficiëntere inrichting

Zo’n multifunctionele ruimte vraagt om een andere indeling, vervolgt Marcel. “De beschikbare ruimte moet optimaal worden benut.” Voor die oplossingen komt Häfele om de hoek kijken, zegt Antoine Evers, sales partner bij Häfele. “We hebben legio producten voor bijvoorbeeld het efficiënt inrichten van kasten. Denk aan onze eigen Häfele-lijn van ruimtebesparende, uittrekbare elementen voor hoekkasten, uittrekrekken voor lage en hoge kasten, draadmanden voor pannen, prullenbakken voor inbouw in onderkasten en het kleine maar krachtige Free Space klepbeslag.”

Uittrekbare elementen voor optimaal gebruik van de kastruimte. (Beeld: Häfele)

One-stop-shop

Naast producten van het eigen merk biedt Häfele ook de meest gangbare kwaliteitsmerken als Blum, Kesseböhmer, Reginox en Caressi. Marcel: “Het fijne van Häfele is dat ze totaalleverancier zijn. Op het plaatmateriaal en de apparatuur na kan ik voor elk keukenonderdeel bij hen terecht. Van scharnieren tot spoelbakken. In hun keukencatalogus zie ik precies welke producten ze in hun assortiment hebben. En als ik ergens niet uitkom, bel ik ze gewoon op. De lijntjes zijn kort en ze denken mee over oplossingen.”

Overzichtelijk grepenbord

Een van de dingen waar Marcel tegenaan liep waren de grepen van keukenkasten. “Door hun enorme aanbod vond ik het lastig om voor klanten een goede selectie te maken. Samen met Antoine heb ik toen een aantal grepenborden gemaakt, die we makkelijk kunnen aanpassen aan de laatste keukentrends. Daarmee kan de klant een greep kiezen die het beste past bij zijn of haar stijl. Dat maakt het voor zowel ons als de klant een stuk overzichtelijker.”

De grepenborden van Firma Nota: inspirerend, overzichtelijk en flexibel. (Beeld: Firma Nota)

Passende verlichting

Doordat de keuken tegenwoordig meer is betrokken bij de rest van het huis is ook de verlichting steeds belangrijker, zegt Antoine. “Tijdens het koken wil je een goede belichting voor het werkblad, maar bij het eten past weer prettige sfeerverlichting. Onze dimbare Loox-verlichtingssystemen zijn daar de perfecte oplossing voor. Deze ledstrips zijn ook handig voor de verlichting in kastjes of lades.”

Led-op-Maat Service

De ledstrips en profielen van de Loox-verlichting zijn zelfs op maat leverbaar, vervolgt Antoine. “Via de online configurator wordt de klant stap voor stap geadviseerd en door de mogelijkheden geleid, waarna de gekozen combinatie zelfs al per stuk kan worden besteld en kant-en-klaar wordt geleverd. De keukenbouwer hoeft de verlichting dan alleen nog maar te monteren. En dat is dankzij het plug & play-systeem heel eenvoudig.”

Uniekere producten

Naast Loox levert Häfele ook lades op maat. Volgens Marcel biedt de Service+ Op Maat-collectie hem als keukenbouwer grote voordelen. “Het belangrijkste zijn het gemak en de tijdsbesparing. We hoeven niet meer zelf te snijden of te zagen. Daarnaast zitten we niet meer vast aan standaard afmetingen voor bijvoorbeeld kastjes en grepen. Daardoor kunnen we uniekere producten leveren. Dat zorgt uiteindelijk ook weer voor een tevreden klant.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.