Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuws

Slim kantoor licht

Naamloos-2 kopiëren

29 oktober 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel


Lichtarmaturen

Door het roosterwerk ontstaat er een vrij toegankelijke ruimte tussen de bovenliggende vloer en het plafond. Deze ruimte wordt gebruikt voor de aanleg van verschillende systeemleidingen zoals elektriciteit, verwarming en ventilatie. De systeemplafondplaten liggen los op het rooster en zijn eenvoudig omhoog te duwen, te verwijderen en weer terug te leggen. De platen hebben standaard maten en kennen geïntegreerde lichtarmaturen.

Productiviteit

Het vervangen van de oude meestal TL armaturen naar led panelen biedt vele voordelen. Hoe lichter het kantoor hoe beter. Dit heeft alles te maken met de invloed van licht op de geestelijke en lichamelijke gezondheid. De productiviteit van de werknemers wordt positief beïnvloed bij nagebootst ‘daglicht’. Naast de productiviteit en alertheid heeft licht ook een belangrijke invloed op de gezondheid en het welzijn.

Lichtopbrengst

De kleur, temperatuur en intensiteit van het licht spelen allemaal een belangrijke rol. Verlichting is van essentieel belang om goed te kunnen werken. Led panelen zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: warm-wit, neutraal-wit en koud-wit. De meest gekozen kleur is neutraal-wit. Deze kleur is namelijk helder wit en niet te kil voor in bijvoorbeeld kantoorpanden. Warm-wit geeft sfeerlicht en koud-wit benadert het daglicht en heeft de maximale lichtopbrengst.

Investering

Het vervangen van armaturen betekent een investering. Er zijn echter significante voordelen wat de investering interessant maakt. Het grootste voordeel is wel bekend; ledlampen zijn duurzaam en energiezuinig. Led panelen verbruiken in vergelijking met tl-verlichting zeker de helft minder stroom en kennen meer branduren. Veel led lampen voldoen aan de richtlijnen die worden gesteld door de subsidieregeling energie-investeringsaftrek. Deze regeling levert aanzienlijk fiscaal voordeel op. 

De voordelen van duurzame en energiezuinige verlichting is door de subsidieregeling nog aantrekkelijker voor ondernemers. Vervolgens worden de energiekosten vanaf de aanschaf voor minimaal vijftig procent gereduceerd.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht