Platform voor de interieurbouwbranche
Slim kantoor licht

Slim kantoor licht


Lichtarmaturen

Door het roosterwerk ontstaat er een vrij toegankelijke ruimte tussen de bovenliggende vloer en het plafond. Deze ruimte wordt gebruikt voor de aanleg van verschillende systeemleidingen zoals elektriciteit, verwarming en ventilatie. De systeemplafondplaten liggen los op het rooster en zijn eenvoudig omhoog te duwen, te verwijderen en weer terug te leggen. De platen hebben standaard maten en kennen geïntegreerde lichtarmaturen.

Productiviteit

Het vervangen van de oude meestal TL armaturen naar led panelen biedt vele voordelen. Hoe lichter het kantoor hoe beter. Dit heeft alles te maken met de invloed van licht op de geestelijke en lichamelijke gezondheid. De productiviteit van de werknemers wordt positief beïnvloed bij nagebootst ‘daglicht’. Naast de productiviteit en alertheid heeft licht ook een belangrijke invloed op de gezondheid en het welzijn.

Lichtopbrengst

De kleur, temperatuur en intensiteit van het licht spelen allemaal een belangrijke rol. Verlichting is van essentieel belang om goed te kunnen werken. Led panelen zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: warm-wit, neutraal-wit en koud-wit. De meest gekozen kleur is neutraal-wit. Deze kleur is namelijk helder wit en niet te kil voor in bijvoorbeeld kantoorpanden. Warm-wit geeft sfeerlicht en koud-wit benadert het daglicht en heeft de maximale lichtopbrengst.

Investering

Het vervangen van armaturen betekent een investering. Er zijn echter significante voordelen wat de investering interessant maakt. Het grootste voordeel is wel bekend; ledlampen zijn duurzaam en energiezuinig. Led panelen verbruiken in vergelijking met tl-verlichting zeker de helft minder stroom en kennen meer branduren. Veel led lampen voldoen aan de richtlijnen die worden gesteld door de subsidieregeling energie-investeringsaftrek. Deze regeling levert aanzienlijk fiscaal voordeel op. 

De voordelen van duurzame en energiezuinige verlichting is door de subsidieregeling nog aantrekkelijker voor ondernemers. Vervolgens worden de energiekosten vanaf de aanschaf voor minimaal vijftig procent gereduceerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.