Platform voor de interieurbouwbranche
Slanke dubbele aluminium taatsdeur met zijlichten voor prestigieuze loge in voetbalstadion
De Frits Philips Lounge in het Philips Stadion van Eredivisie voetbalclub PSV Eindhoven kreeg een make-over.

Slanke dubbele aluminium taatsdeur met zijlichten voor prestigieuze loge in voetbalstadion

De Frits Philips Lounge in het Philips Stadion van Eredivisie voetbalclub PSV Eindhoven kreeg een make-over. Interieurarchitect KRAGT tekende het ontwerp, dat door BER Bouw En Renovatie gerealiseerd werd. In opdracht van de aannemer integreerde Mondana Nederland BV een dubbele binnendeur met een minimalistisch design. Ze maakten daarvoor gebruik van het systeem van Interior Aluminium Doors (IDA), onderdeel van Aliplast Aluminium Systems. Deze Belgische specialist blijft intussen innoveren en ontwikkelde zo met de FR90 een thermisch geïsoleerde vuurvaste binnendeur, die voldoet aan de strengste eisen op het vlak van brandwerendheid.

De Frits Philips lounge is een multifunctionele ruimte in het stadion van voetbalclub PSV Eindhoven, waar zakelijke relaties zich thuis moeten voelen in een prettige en ongedwongen sfeer. In de look & feel van het vernieuwde interieur bracht interieurarchitect KRAGT de huisstijl van Philips terug en ook het gekende schild van de firma heeft er een prominente plaats. Het lokale bouwbedrijf BER Bouw En Renovatie kreeg de opdracht om het ontwerp te realiseren. Voor de productie en montage van de binnendeuren deed de aannemer een beroep op Mondana Nederland BV. Deze firma is gespecialiseerd in aluminium ramen en deuren, schuif- en vouwdeuren, lichtstraten, vliesgevels én binnendeuren. 

Mondana Nederland BV integreerde een dubbele taatsdeur met zijlichten. Ze maakten daarvoor gebruik van het systeem van Interior Aluminium Doors (IDA).

“Onze partner uit Veghel integreerde een dubbele taatsdeur met zijlichten, uitgevoerd in een zwarte structuurlak. Ze maakten daarbij gebruik van onze Interior Doors Aluminium oplossingen: minimalistische binnendeuren en –wanden met de uitstraling van staal, maar wel in aluminium”, vertelt Marc Mulders, sales manager Nederland bij Aliplast. 

“Veel opdrachtgevers – zowel bij particuliere woningen als projecten – dromen van robuuste stalen binnendeuren, maar het budget schrikt hen vaak af. Met de ontwikkeling van het IDA-systeem spelen we in op de stijgende vraag naar een prijsbewust alternatief. Deze oplossing – drie keer lichter dan staal en slanker dan een houten binnendeur – kan ingezet worden voor draaideuren met zichtbare of onzichtbare scharnieren, voor pivoterende deuren, dit zowel voor enkele als dubbele deuren. Ze kan bovendien voor vaste wanden gebruikt worden. Deze aluminium binnendeuren springen in het oog door de speciaal ontworpen poederlak met hamerslag effect, die zorgt voor een industriële look. Ze zijn leverbaar in een uitgebreid gamma aan kleuren en structuren, waardoor ze steeds aan het kleurenpallet van het interieur aangepast kunnen worden. Bovendien genieten klanten standaard van 15 jaar garantie op het lakwerk. Ze worden in het atelier geassembleerd of op de bouwplaats, wat vooral handig is voor grotere elementen.”

Een doorsnede van de FR90.

Brandwerende binnendeuren

Aliplast blijft intussen fors inzetten op de ontwikkeling van innovatieve oplossingen. Zo wordt deze specialist dagelijks geconfronteerd met de eisen op het vlak van brandwerendheid. 

“Brandveiligheid is een belangrijk thema, waarmee bij het ontwerp rekening gehouden moet worden. Veel architecten, aannemers en opdrachtgevers zoeken oplossingen in hout of staal, maar met onze aluminium profielen kunnen we dezelfde waarden behalen. Onze systemen worden aan de strengste testen onderworpen. Ze zijn leverbaar in brandwerendheidsklasse EW30, EW60, EI30, EI60, sommige zelfs in klasse EI90 en EI120″, geeft Mulders aan. 

“We hebben bijvoorbeeld met succes onze thermisch geïsoleerde FR90 als brandwerende binnendeur bij het IFT in Rosenheim laten testen. Dit eenvoudig te monteren systeem kan gebruikt worden voor enkele of dubbele deuren, die naar binnen- of buiten draaien, en is beschikbaar in de brandwerendheidsklasse EW30, EW60, EI30 en EI60. Deze FR 90 is daarom uitstekend geschikt voor vluchtroutes in gebouwen, waar alles brandwerend moet zijn.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.