Platform voor de interieurbouwbranche
Sikkens Wood Coatings toont zijn ware kleuren met de introductie van spannende nieuwe beitsen en aflakken

Sikkens Wood Coatings toont zijn ware kleuren met de introductie van spannende nieuwe beitsen en aflakken

Toonaangevend producent van industriële houtcoatings breidt zijn assortiment beitsen en aflakken voor binnentoepassingen uit met frisse nieuwe producten.

Sikkens Wood Coatings laat met zijn onlangs geïntroduceerde portfolio voor binnentoepassingen zien dat kleur in zijn DNA zit. Als onderdeel van een opvallende vernieuwing van het merk heeft AkzoNobel een volledig assortiment beitsen en aflakken geïntroduceerd om klanten nog meer designmogelijkheden en creatieve flexibiliteit te bieden.

Het assortiment watergedragen beitsen omvat veegpatina’s Wipe on Patinas, die een gemakkelijk aan te brengen optie bieden voor talloze ontwerpmogelijkheden op voorgelakt hout. Daarnaast biedt het Aqua Creative-assortiment watergedragen gepigmenteerde beitsen met een hoge dekkracht opties voor zowel dekkende als half-transparante afwerkingen.

De oplosmiddelhoudende opties omvatten Universal Stains, die een palet bieden van zeer heldere, kleurrijke tinten tot Antique Effect Patina en Vintage Patina Glaze voor een geheel andere uitstraling.

Daarnaast zijn er nieuwe aflakproducten als Aqualit Color T4401, een watergedragen dekkend hoogwaardig 1K coatingsysteem met superieure prestaties, aan het assortiment van Sikkens Wood Coatings toegevoegd. Aqualit Color T4401 is geschikt voor alle houtsoorten en ideaal voor meubilair, kasten en binnentimmerwerk. Dankzij het watergedragen kleurmengsysteem van Sikkens Wood Coatings is het verkrijgbaar in een breed scala aan kleuropties.

Een ander nieuw product is het Aqualit Color T450-10 coatingsysteem. Dit is een watergedragen 1K of 2K aflak met een matte uitstraling, een hoog vulvermogen, goede dekkracht en een uitstekende mechanische en chemische bestendigheid. Dit nieuwe coatingsysteem heeft bovendien een uitmuntende lichtechtheid.

Een ander belangrijk product in het uitgebreide portfolio voor binnentoepassingen is de nieuwe Quantum T264-03 – de ultieme kleurloze matte PU-acrylaat aflak.  Door zijn anti-fingerprint en krasbestendige eigenschappen biedt deze ultieme oplosmiddelhoudende kleurloze matte 2K aflak elke keer opnieuw een mooie en duurzame afwerking. 

“Met onze nieuwe beitsen en aflakken voor binnentoepassingen hebben onze partners en eindgebruikers nu een breed scala aan inspirerende kleuropties tot hun beschikking,” zegt Henri Bijsterbosch, Global Colour Marketing Manager, Industrial Coatings bij AkzoNobel. “We bieden ontelbare kleurtinten op basis van de NCS, RAL en Sikkens Wood Coatings 5051 collecties en we leveren een reeks bijbehorende kleurenwaaiers en kleurkaarten om onze klanten te helpen bij hun kleuren- en designkeuzes,” voegt Henri toe.

Als onderdeel van AkzoNobel, een wereldleider in kleur, zet Sikkens Wood Coatings zich in om zijn klanten niet alleen bij de kleurkeuze, maar ook met de kleurkwaliteit en bij de levering te ondersteunen. Zo zorgen zijn vooruitstrevende en toonaangevende tools als de spectrofotometer voor eenvoudige en betrouwbare kleurbepaling. Daarnaast zorgt de Sikkens Wood Coatings kleurensoftware dat distributeurs met hiervoor geschikte mengmachines elke denkbare kleur binnen handbereik brengt.

“Ons creatieve denken gaat veel verder dan een blik verf”, aldus Bijsterbosch. “Onze praktische, end-to-end benadering van kleur voegt echte waarde toe aan klanten, door hen toegang te geven tot een breed scala aan veelzijdige, hoogwaardige coatings voor alle denkbare toepassingen om hen in staat te stellen hun creativiteit te uiten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.