Platform voor de interieurbouwbranche
Service+-op-maatcollectie breidt steeds verder uit
Led-op-maat verwerkt in een zwarte aluminium frame. (Beeld: Häfele Nederland)

Service+-op-maatcollectie breidt steeds verder uit

Häfele zoekt voortdurend naar manieren om haar klanten verder te ontzorgen. De Service+-op-maatcollectie, bestaande uit onder andere lades-op-maat en de nieuwe Led-op-Maat Service, is daar een mooi voorbeeld van. Steeds meer klanten weten de op-maatproducten en bijbehorende online configuratoren van Häfele te vinden, zoals meubelmakerij Het Woud. “Het scheelt ons uren werk.”

Het zijn drukke tijden voor meubelmakers en interieurbouwers. Zowel de hoeveelheid werk als krapte op de arbeidsmarkt nemen toe, waardoor efficiënte indeling van tijd nog belangrijker wordt. Häfele wil haar klanten dan ook zo veel mogelijk ontzorgen, zegt Michel Mulder, Category Manager bij Häfele Nederland. “Dat doen we onder meer door steeds meer producten op maat te leveren. Daardoor hoeven onze klanten geen tijd te besteden aan het snijden en zagen van bijvoorbeeld lades of verlichting, maar kunnen ze zich volledig focussen op de buitenkant van een meubel of interieur.”

Lades-op-maat in verschillende afmetingen en materiaalsoorten. (Beeld: Häfele Nederland)

Online configuratoren

De op-maatcollectie van Häfele bestaat voornamelijk uit lades-op-maat en led-op-maat. Mulder: “De lades-op-maat zijn onze belangrijkste producten. Klanten kunnen in onze online configurator aangeven welke afmetingen ze willen, welke kleuren, grepen, uitvoeringen, noem maar op. Op basis van die keuzes krijgt de klant een op-maatproduct en bijbehorende prijs te zien. Die kunnen ze per stuk of in grotere series afnemen. Naast lades en led bestaat onze op-maatcollectie uit onder andere rolluiken voor jaloeziekasten, bibliotheekladders en garderobes.”

Grote voordelen op-maat

Belangrijkste voordeel van de op-maatproducten is volgens Mulder de besparing van tijd en geld. “Zelf een lade maken kost een interieurbouwer bij een project relatief veel tijd. Voor een gespecialiseerd bedrijf is het routinewerk. Daarnaast blijft een klant die losse onderdelen bestelt meestal zitten met restvoorraden en -afval, zoals profiel en stukjes afgeknipte ledstrips. Ook hebben lang niet alle klanten de apparatuur om alle materialen op maat te maken. Voor een meubelmaker die veel met hout werkt, is het bijvoorbeeld lastig of onhandig om tussendoor een stuk aluminium te zagen.”

Bijzonder te spreken

Een van de klanten die het gemak van op-maatproducten recentelijk heeft ontdekt, is meubelmakerij Het Woud uit Weesp. “We hebben vorig jaar bij de inrichting van kasten in een woonhuis veel lades-op-maat toegepast”, vertelt eigenaar René van Heerd. “Daar waren zowel wij als onze klant bijzonder over te spreken. De notenhouten lades werden keurig ingepakt geleverd, we hoefden ze alleen nog maar te installeren. Behalve dat het ons vele uren aan werk scheelde, was het product ook netter afgewerkt dan we zelf ooit hadden kunnen doen.”

Een lade-op-maat toegepast in een project van Het Woud. (Beeld: Het Woud)

Service+

De op-maatcollectie van Häfele bestaat volgens Van Heerd niet alleen uit producten, maar ook uit service. “Het toenemend aantal producten en mogelijkheden heeft veel voordelen, maar maakt het voor ons ook weer lastiger de juiste keuze te maken. Als we niet precies weten wat nodig hebben, bel ik Häfele voor overleg. Dan zeg ik bijvoorbeeld: ‘We hebben een schuifdeur van deze afmeting en dit gewicht, welk beslag zouden jullie aanbevelen?’ Dan krijg ik een aantal opties door. Dat meedenken is voor ons goud waard. Het vormt een perfecte aanvulling op het brede assortiment en alle mogelijkheden die hun website biedt.”

Nieuwe configurator: led-op-maat

Ondertussen werkt Häfele door aan verdere uitbreiding van de Service+ op-maatcollectie en bijbehorende online configuratoren. Nieuw is de configurator voor led-op-maat. Klanten kunnen nu zelf hun ledverlichting samenstellen als het gaat om onder meer lengte, kleur, in- en opbouwprofiel en lichtsterkte. Dat kan al vanaf één stuk! De led-op-maat producten kunnen ze vervolgens weer toepassen in combinatie met het Loox5-verlichtingsysteem.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.