Platform voor de interieurbouwbranche
Service als doorslaggevende factor bij aanschaf nieuwe kantenaanlijmmachine

Service als doorslaggevende factor bij aanschaf nieuwe kantenaanlijmmachine

De aanschaf van een goede machine is één, maar hoe zit het met levering, service en advies? Juist deze aspecten waren voor Jan van Mourik, eigenaar bij Van Mourik Keuken Interieur, mede doorslaggevend bij zijn voorkeur voor een machineleverancier.

De keuze voor een nieuwe kantenaanlijmmachine was voor Van Mourik geen lastige. Het werd een Holz-Her Auriga 1308 XL. “Ik ben merkentrouw en heb gewoon hele goede ervaringen met de service van Martijn Molendijk. Onze eerdere machines waren tweedehands, echter niet bij Molendijk Houtbewerkingsmachines gekocht. Toch stond Martijn altijd weer voor ons klaar op het moment dat er mankementen waren. Nu ik een nieuwe machine wilde kopen, was de keuze dan ook snel gemaakt.”

Puur maatwerk. Dat is wat Van Mourik produceert. Alle keukens worden nog op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt. “Eigenlijk maken wij alles wat niet standaard is. Onze klanten zien het als een groot voordeel dat tot het laatste moment kleine aanpassingen aan hun keuken mogelijk zijn. Eigenlijk tot de dag dat alles naar de spuiterij gaat. Willen ze nog een profiel er bij? Dan kan dat. De mensen waarderen dat enorm.”

Eigenlijk maken wij alles wat niet standaard is.

 

Om op juiste wijze op die behoefte te blijven inspelen, is een goed machinepark noodzakelijk. De nieuwe kantenaanlijmmachine die Van Mourik recent kocht, is inmiddels zijn derde. De eerste twee keer ging het telkens om een tweedehands exemplaar. Nadeel daarvan is de relatief grote kans op storingen. “Klopt, maar daardoor ben ik wel in contact gekomen met Martijn Molendijk. Hij stond telkens weer voor ons klaar met een prima service. Wij hoefden maar te bellen en in korte tijd stond hij bij ons op de stoep. Uiteindelijk zei ik tegen Martijn: als we ooit een nieuwe machine aanschaffen, dan is dat honderd procent zeker bij jouw bedrijf.”

En zo koos Jan van Mourik dus voor een kantenaanlijmmachine van Holz-Her: Auriga 1308 XL. “Zoals gezegd om twee redenen. Ten eerste ben ik enorm merkentrouw. Holz-Her produceert simpelweg fantastische machines met veel voordelen. Ten tweede vanwege de fantastische service van Molendijk Houtbewerkingsmachines. Tijdens het verkooptraject bleek bovendien dat hun advies ook nog eens oprecht en helder was. Vertegenwoordiger Arnoud Renaud luisterde goed naar onze wensen en verwachtingen. Tevens is goed gekeken naar ons budget. Om een goed beeld te krijgen, brachten we een bezoek aan een collega-bedrijf waar dit type al in de praktijk in gebruik is. Tijdens een live-demonstratie krijg je toch het beste beeld van de capaciteiten van een machine. Uiteindelijk is voor deze kantenaanlijmmachine gekozen.”

De Auriga 1308 XL is door het team van Molendijk Houtbewerkingsmachines keurig geïnstalleerd. Tevens kregen de medewerkers van Van Mourik Keuken Interieur een training binnen het eigen bedrijf. “We hebben tot in den treuren vragen kunnen stellen. Nu is voor iedereen duidelijk hoe deze machine werkt. Alles werkt automatisch en daarmee zijn we klaar voor de toekomst. Dit voorjaar krijgen wij de sleutel van een nieuw pand zodat we na de verbouwing hopelijk ergens in het najaar kunnen verhuizen. Dan is het wel zo prettig om ook met een nieuwe machine te kunnen werken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.