Platform voor de interieurbouwbranche
Schuren, spuiten en polijsten voor een object dat grote emotionele waarde heeft
Dave en Aschwin van Hermansch Pianotechnieken: “Het spuiten en polijsten doen we nu zelf.”

Schuren, spuiten en polijsten voor een object dat grote emotionele waarde heeft

Je piano nieuw leven inblazen: het kan!

We zijn op bezoek bij Herrmansch Pianotechnieken in Oud-Gastel. Het schuren, spuiten en polijsten van piano’s is hier één van de dagelijkse werkzaamheden. Aan het woord zijn Dave en Aschwin: “Onze klanten stellen (terecht!) hoge eisen aan de revisie van hun piano, die meestal een hoge emotionele waarde heeft. Daarom móeten we met de allerbeste machines én de beste producten werken. We werken daarom graag samen met partners in de keten die de kennisdeling aanjagen. Voor minder doen we het niet.”

Er wordt alleen met hoogwaardige apparatuur gewerkt. “Dat kan ook niet anders: we behandelen objecten met een hoge emotionele waarde.”

Ruim een jaar geleden werd nieuwe apparatuur aangeschaft. Techvice, de specialist in oppervlaktetechnieken uit  Raamsdonksveer, leverde. Dave en Aschwin wilden vooral een kwaliteitsslag maken. “Voorheen besteedden we het spuit- en polijstwerk uit, maar het haalde niet de kwaliteit die we voor ogen hadden. We besloten om de werkzaamheden zélf op te pakken.”

Marcel Meulenberg, directeur/eigenaar van Techvice, vertelt dat het bij een dergelijke levering altijd gaat om de investering in een ‘systeem’.  “Het is onze ambitie om de werklogistiek – en daardoor ook het eindresultaat – naar een hoger niveau te brengen. Alles hangt aan elkaar samen. Op dat moment heb ik het dus niet alleen over de schuur- of polijstmachines maar ook over het schuurpapier zélf, de polijstpasta’s, polijstpads en natuurlijk ook over de industriële lakken die moeten worden opgenomen in het programma.”

Het spuiten is precisiewerk. Maar wel met de juiste apparatuur.

In Oud-Gastel werd gekozen voor de hoogwaardige coatings van Teknos, een internationaal coatingbedrijf dat een breed scala aan verven, coatings en beitsen biedt voor de productiesector, bouwprofessionals en consumenten. De coating wordt geleverd via Lely Coatings, die ondersteuning biedt in het aanleveren van hoogwaardige producten om een perfect eindresultaat te realiseren. Sebastian Umbreit, directeur/eigenaar, vertelt ook dat het een samenspel in een systeem is. “Je probeert altijd goed mee te denken om voor de klant het best werkbare resultaat te halen. Denk daarbij aan tijdwinst, hoge kwaliteit en vanzelfsprekend ook een zo hoog mogelijk niveau aan duurzaamheid met onze industriële lakken.”

Marcel Meulenberg (Techvice), Aschwin en Dave (Hermansch Pianotechnieken) en Sebastian Umbreit (Lely Coatings): mensen bouwen het systeem.

Dave en Aschwin bevestigen dat de klanten tevreden zijn. “Piano’s zijn objecten met een grote emotionele waarde. Tijdens het reviseren of het spuiten/polijsten kun je je geen fout permitteren. De klant wil dat wij feilloos te werk gaan. Wij zitten in een ambacht dat nog zeer scherp met het blote oog wordt beoordeeld. Dit is de Champions’ League van oppervlaktebehandeling.” 

Marcel voegt hier aan toe: “We ‘bemoeien’ ons dan ook op een positieve wijze met de werkprocessen van onze klanten, zoals bij Herrmansch. We leggen uit, we installeren, we adviseren en we laten ons gezicht zien. Alle expertise die we bezitten en die relevant is voor onze klanten, delen we zodat iedereen een stap verder komt.

“Daarnaast is er nóg een ambitie; we ‘moeten’ de ‘industriële spuiter’ een hoger aanzien geven. Welke jongere wil nu nog gaan leren voor dit vak? Als we aantonen dat dit een onvoorwaardelijk (en superleuk!) samenspel is tussen de leverancier van de apparatuur, de leverancier van de lakken én de klant, dan weet je dat het eindresultaat optimaal zal zijn. Elke industriële spuiter met ambitie wil dit. En, die weet dan ook dat zijn eindklant zielsgelukkig wordt. Vraag het aan de pianoliefhebbers die hier hun piano brachten en na revisie weer ophaalden…”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.