Platform voor de interieurbouwbranche
Schuifdeurbeslag voor elk interieurproject
Het televisiescherm is uit het zicht door de in lijn liggende schuifdeuren.

Schuifdeurbeslag voor elk interieurproject

Met bijna een kwart eeuw aan vakmanschap op de teller, richt Van Leth Interieurbouw zich nog altijd op het ontwerpen, produceren en monteren van interieuroplossingen. Luisteren naar de klantvraag is het startpunt van elk interieurproject. Deze klantgerichte aanpak stelt van Leth in staat om slimme en functionele oplossingen te bedenken en uit te voeren. Een voorbeeld daarvan is het Slido schuifbeslag van Häfele, toegepast in een wandkast bij Anytime Fitness Benelux.

Slimme oplossingen toepassen

Slido biedt slimme oplossingen voor elke ruimte. Slido Furniture zorgt voor veelzijdige bewegingsmogelijkheden voor meubelschuifdeuren, terwijl Slido Door de perfecte deuropening biedt zonder ruimteverlies. Slido Room en Slido Wall maken het eenvoudig om vergaderruimtes aan te passen aan elke behoefte, voor optimale flexibiliteit.

Slimme schuifoplossingen

“De mooiste projecten zijn die waarbij we slimme oplossingen bedenken en toepassen”, vertelt Marc van Leth. “Zoals bij Anytime Fitness waar we sinds 2019 verantwoordelijk zijn voor het maatwerk- interieur in alle Nederlandse locaties, zo’n 100 in totaal. Een van onze oplossingen hebben we verwerkt in de ‘logo wall manager’, een kastenwand waarin onder andere de aanmeldsoftware voor de leden van Anytime Fitness is geïntegreerd.”

Een multifunctionele kastenwand.

Functionaliteit als prioriteit bij schuifbeslag

De uitdaging van deze ‘wall manager’ zat hem niet alleen in het ontwerpen van een aantrekkelijke oplossing, het moest ook praktisch zijn voor de gebruikers. “De kastenwand moest de aanmeldsoftware bevatten, veilig afsluitbaar zijn en de apparatuur discreet uit het zicht houden in gesloten stand. Terwijl in open stand de deuren juist niet in de weg mogen zitten”, legt Van Leth uit. “We kozen daarom voor het betrouwbare Slido Park schuifbeslag en Symo sloten van Häfele. Dat blijkt een goede keuze, want we passen het nu al vijf jaar zonder enige reclamatie toe, zelfs met intensief dagelijks gebruik!”

Strakke planning, snelle montage

In dit project is het belangrijk om de opdrachtgever zo min mogelijk hinder te laten ondervinden van de installatie en montage op locatie, aangezien de sportscholen volop in gebruik zijn. Met een grotendeels voorgemonteerd schuifbeslag, een ervaren team en een strakke planning kan team van Leth de montage nu binnen één dag afronden.

Schuiven op een ander niveau

“Het komt ook wel eens voor dat het toe te passen beslag aan andere eisen moet voldoen”, legt Marc uit. “Zoals in een badkamer die we onlangs hebben gerealiseerd. Ook dan kiezen we uit het ruimte assortiment van Häfele. Vanwege de beperkte ruimte die we hadden, pasten we in deze situatie een schuifdeur als toegangsdeur toe. Een gepoedercoate deurgreep aan de binnenzijde dient tevens als handdoekendrager. De buitenzijde is voorzien van een stijlvolle, gefreesde deurgreep.”

Vanwege het gewicht van de deur en de onzichtbare verwerking maakte van Leth de keuze voor het HAWA softclose schuifdeursysteem. Het zorgt voor veiligheid, sluit zacht en ziet er prachtig uit.

Voor weer een andere particuliere opdrachtgever kreeg van Leth in samenwerking met Binth interieurontwerp de opdracht om een televisie uit het zicht te verwerken. Een logische keuze was ook hier het Slido Furniture beslag, dat werd toegepast op de samengestelde schuifdeuren uit.

Van Schuiven tot Parkeren: voor elke toepassing een oplossing

Met het ruimste assortiment schuifdeurbeslag in de markt speelt Häfele in op diverse bewegingsmogelijkheden, van schuiven tot vouwen en zelfs parkeren. Häfele’s eigen merk Slido biedt een oplossing voor elke toepassing. Leent de situatie zich beter voor een partnermerk zoals HAWA of Blum, ook dan ben je bij Häfele aan het juiste adres. Meerdere online tools verwijzen je naar het idealeschuifdeurbeslag voor jouw interieur-project, op elk moment van de dag. Maar blijft het tóch te lastig en heb je hulp en advies nodig? Dan staan de medewerkers van Häfele voor je klaar om je te helpen bij jouw project.’ 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.