Platform voor de interieurbouwbranche
Schroeven, bouten en moeren, pluggen en verankeringen: onmisbare schakels in het bouwproces
De PFS+ vlonderschroeven met speciale freesribben zijn geschikt voor hardhout. Dankzij hun voorsnijpunt is voorboren overbodig.

Schroeven, bouten en moeren, pluggen en verankeringen: onmisbare schakels in het bouwproces

Klemtoon op professionele PFS+-houtschroeven

Van kleine schroefjes tot Europees genormeerde constructiebouten en van nylon pluggen tot seismisch gekeurde verankeringen: dit zijn de zichtbare en onzichtbare verbindingen die bouwprojecten samen houden. Je vindt deze onmisbare schakels in een bouwproces bij pgb-Europe. Deze specialist uit Melle (B) is immers al meer dan 60 jaar een gevestigde waarde als leverancier en fabrikant van bevestigingsmaterialen. Een team van deskundige medewerkers staat dagelijks klaar om klanten de hoogste kwaliteit op het vlak van product en service te garanderen. Op Houtpro+ zet pgb-Europe het volledige gamma aan professionele PFS+ houtschroeven in de vitrine.

Op Houtpro+ staan vooral de PFS+ houtschroeven in de vitrine: vlonderschroeven, MDF-schroeven met groene punt en hardhoutschroeven.

‘We breathe fasteners’ – Deze slogan benadrukt dat bevestigingsmaterialen tot het DNA van pgb-Europe behoren en dat al 3 generaties lang. pgb-Europe werd opgericht in 1956 als een eenmanszaak onder de naam Pennoit-Grootaert en is onder leiding van Marc en Luc Pennoit verder gegroeid tot een toonaangevende speler. Het assortiment omvat meer dan 35.000 verschillende soorten producten, die continu op voorraad gehouden worden: bouten en moeren, professionele houtschroeven, Europees gekeurde verankeringen, maar ook allerlei gereedschappen en booraccessoires. 

“Daarvoor investeerden we in een nieuw palletmagazijn met geautomatiseerde pallethandling en liftsystemen zonder menselijke tussenkomst, goed voor 28.000 palletplaatsen verdeeld over een oppervlakte van 5000 m². We maken gebruik van automatisch geleide voertuigen (AGV’s) en volledig autonome robots voor het transport van de goederen. We beschikken over eigen productiefaciliteiten voor verankeringen (Polen) en houtschroeven (Vietnam), waar gecertificeerde producten gemaakt worden volgens de Europese regelgeving. Om onze klanten nog beter te bedienen, ontwikkelden we een app, waardoor ze alles direct bij de hand hebben om vanaf elke locatie bestellingen in te voeren of informatie omtrent de producten te raadplegen”, vertelt Martin de Zwart, directeur verkoop Nederland. 

Voor klassieke buitenconstructies biedt pgb-Europe hardhoutschroeven met dubbele schroefdraad in een bronzen uitvoering.

“Kwaliteit staat centraal: voor producten, maar ook voor service. We stellen onze expertise ten dienste van de klant om samen een geschikte oplossing voor elke specifieke toepassing te bieden. Daarom vinden we het belangrijk dat we zowel onze klanten alsook eindgebruikers ‘live’ kunnen ontmoeten, zoals bijvoorbeeld op een vakbeurs als Houtpro+, waar we van gedachten kunnen wisselen over ons uitgebreide gamma aan houtschroeven. Voor de vakman en -vrouw die dagelijks met onze producten werkt, is deze beurs van primair belang. We kijken er enorm naar uit om onze bestaande klanten op Houtpro+ te verwelkomen, maar zeker ook om nieuwe contacten te leggen.”

PFS+ houtschroeven

Uiteraard presenteert pgb-Europe in ’s-Hertogenbosch een greep uit het assortiment bevestigingsmaterialen. De klemtoon ligt op de professionele PFS+ houtschroeven, die uitermate geschikt zijn voor hout-op-hout toepassingen. Ze worden gekenmerkt door hun speciale snijpunt, hoge uittrekwaarden en snelle montage, waardoor ze door professionals in de meest uiteenlopende toepassingen ingezet worden. 

De specialist investeerde in een palletmagazijn met geautomatiseerde pallethandling en liftsystemen. Automatisch geleide voertuigen (AGV’s) en volledig autonome robots zorgen voor het transport van de goederen.

“We beschikken over een ruim gamma verschillende soorten PFS+ houtschroeven, elk met hun eigen specifieke eigenschappen,” licht de Zwart toe. “Zo zullen bezoekers kunnen kennismaken met onze vlonderschroeven met speciale freesribben, die geschikt zijn voor hardhout. Dankzij hun boorpunt is voorboren overbodig. Onze MDF-schroeven met groene punt hebben een bijzonder laag indraaimoment dankzij de speciale groene wax. De kleine kop en freesribben staan garant voor een perfecte afwerking van elk project. Voor klassieke buitenconstructies, tot slot, bieden we hardhoutschroeven met dubbele schroefdraad in een bronzen uitvoering. Ze zijn niet alleen bijzonder effectief, maar garanderen ook nog eens een unieke esthetische uitstraling. Onze experts zullen gedurende vier dagen de nodige informatie rond deze en andere bevestigingsmaterialen geven en een passend antwoord zoeken op de specifieke vragen van elke bezoeker.”

HAL 6 – STAND 6200  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.