Platform voor de interieurbouwbranche
Schijnwerpers op de Hot Melt Divison: compleet gamma voor houtverwerkers en interieurbouwers
(Beeld: ©axe_olga – stock.adobe.com)

Schijnwerpers op de Hot Melt Divison: compleet gamma voor houtverwerkers en interieurbouwers

Groot geworden, maar toch het familiale karakter met de korte communicatielijnen en de flexibiliteit blijven behouden. Zo is de EOC Group uitgegroeid tot een wereldspeler op het vlak van onder andere dispersies, surfactants, coatings en lijmen. De firma ontwikkelt, produceert en verkoopt echter ook hoogwaardige industriële hot melts, onder meer voor houtverwerkende en aanverwante industrieën. Dit was echter tot voor kort te weinig bekend in de markt. De EOC Hot Melt Division moet daar verandering in brengen. Het team is volop bezig met de uitbouw van een compleet gamma aan producten. Ook op Houtpro+ presenteert deze onafhankelijke afdeling opnieuw heel wat nieuwe ontwikkelingen.

Hot Melt Division

De Hot Melt Division is veruit de minst bekende van de acht entiteiten binnen de EOC Group. De focus ligt er op de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige industriële hot melts, iets waar EOC toch al geruime tijd mee bezig is. “Het eerste product werd zowat 17 jaar geleden ontwikkeld op vraag van een klant. Sindsdien is er het nodige gebeurd, maar er valt absoluut nog meer uit dit segment te halen. Ook vandaag blijven we relatief klein, maar wel bijzonder ambitieus”, vertelt Business Manager Eric van Spreuwel. 

De EOC Hot Melt Division focust ook op de houtverwerkende bedrijven met een volledige range hot melts voor edge banding, profile wrapping en het verlijmen van PP-folie, PVC, fineer, CPL, …. (Beeld: ©natavilman – stock.adobe.com)

“Naast hot melts voor tal van industriële toepassingen en de verpakkingsindustrie leveren we ook een range producten voor de houtverwerkers, de afwerkers en de interieurbouwers. We werken 90% via distributie. De wil om rechtsreeks aan de grote industrie te leveren is aanwezig, maar daarvoor zijn we in Nederland en België te weinig bekend en hebben we onvoldoende manpower om iedereen te bezoeken. Houtpro+ is een unieke gelegenheid om die naamsbekendheid op te schroeven, maar tegelijk ook om contact te leggen met nieuwe distributeurs of mensen te ontmoeten die onze vacatures kunnen invullen.”

Uitbreiding gamma

De hot melts uit de Exomelt 5000 range vinden onder andere hun toepassing in edge banding, profile wrapping, het verlijmen van PP-folie, PVC, fineer, CPL, …. EOC Nederland produceert zowel gevulde als niet-gevulde hot melts met verschillende kleuren, viscositeiten en smelttemperaturen. “We hebben niet stilgezeten. Zo bieden we naast de standaard naturelle kleur vandaag ook witte, beige, bruine en zwarte varianten”, gaat de Business Manager verder. “Een grotere tekortkoming was het ontbreken van reactieve polyurethaan hot melts. Maar ook dat hebben we opgelost met de Exomelt 5800 voor het lamineren van diverse substraten zoals MDF/HDF, met PVC, HPL, XPS en acryl decoratieve plaatmaterialen, en de Exomelt 5801 voor het vervaardigen van samengesteld parket. Deze reactieve PU hot melts worden gekenmerkt door een zeer hoge eindsterkte en een zeer goede vocht-, warmte-, en chemicaliënbestendigheid.”

In deze fabriek worden decoratieve panelen (spaanplaat met acryl) geproduceerd met behulp van reactieve PU hot melt (Exomelt 5800).

De EOC Hot Melt Division biedt zijn klanten ook reinigingsproducten. Zo is de Exomelt 9800 een vloeibaar en solventvrij reinigingsmiddel voor het verwijderen van niet (volledig) doorgeharde PU hot melt van machines, applicatieapparatuur en gereedschappen, terwijl de Exomelt 9801 een reinigingsmiddel in vaste granulaatvorm is voor het reinigen van smelt- en applicatie-apparatuur zoals bijvoorbeeld lijmwalsen. 

Bio-based producten

“Intussen heeft iedereen het over sustainability, circulariteit en Cradle2Cradle. Ook op die trend spelen we in en daarom lanceren we op Houtpro+ twee producten die bio-based gecertificeerd zijn volgens DIN-CERTCO cat. 20-50%: Exomelt 5251E en 5252E. We blijven intussen verder ontwikkelen met als streefdoel uiteindelijk de introductie van producten die bio-based >85 % zijn”, sluit van Spreuwel af. “Het is duidelijk dat in de laatste 2 jaar nieuwe fundamenten gelegd zijn om de Hot Melt Division verder uit te bouwen. We volgen de trends op de voet en zetten die om in nieuwe innovatieve producten.”

HAL 5 – STAND 5309  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.