Platform voor de interieurbouwbranche
Samen sterker. Een sterk staaltje interieurbouw

Samen sterker. Een sterk staaltje interieurbouw

Staal. Niet meer weg te denken uit de wereld van interieurbouw. Van fraaie modulaire systemen tot en met maatwerk en gepoedercoat staal in de meest bijzondere kleuren. Waar het vroeger veelal werd toegepast in de retail, zo is het ondertussen ook zeer trendy in particuliere projecten, de horeca of zakelijke interieuruitdagingen. 

Maatwerk stalen frames van Perfotube in een winkel van Duifhuizen tassen & koffers.

Luc de Haas, maakte tijdens zijn loopbaan in de interieurbouw kennis met Perfotube. Destijds was dit zijn vaste leverancier voor presentatiesystemen in winkels. Het assortiment van de specialist in staal voor binnen, werd in de loop der jaren flink uitgebreid met diverse maatwerkoplossingen. Vandaag de dag is zelfs 90% van het staal dat Luc inkoopt, maatwerk. Enerzijds voor De Haas InteriorPartner, waarmee hij turnkey projectrealisatie en bouwmanagement verzorgt en anderzijds voor Interior Group Venlo. Met die laatste richt hij zich, met mede-eigenaar Tom op het Roodt, op maatwerk interieurbouw voor de zakelijke markt.

Poedercoaten in een kleur die niet bestaat

Voor Duifhuizen tassen & koffers richtte de Haas, samen met De Boer Maatwerk in Interieur, een aantal winkels in. Alle maatwerk stalen frames en displays werden gepoedercoat in een zeer specifieke kleur. Speciaal voor dit project ontwikkelde Perfotube een nieuwe kleur poedercoating. “Een groot voordeel van Perfotube, is dat zij zelf de engineering doen van de onderdelen die ze maken”, vertelt Luc. “Met hun kennis en expertise kunnen we tot een beter eindproduct komen dan de opdrachtgever oorspronkelijk voor ogen heeft. Functioneel en kwalitatief beter, maar vaak ook kostentechnisch voordeliger.”

Casa Chow, een uitdaging met biertanks

De Haas zorgde ook samen met de Boer voor de realisatie van het interieur voor Casa Chow, een tropische streetfoodbar in Gouda. In het lange en smalle pand, zonder kelder, bleek het een uitdaging om de biertanks te plaatsen. Hiervoor werd een bijzondere oplossing bedacht, waarbij de staalconstructie in het interieurontwerp werd geïntegreerd. 

Meedenken met de makers

Luc: “Een biertank van duizend of tweeduizend liter weegt nogal wat, dus daar hebben we heel wat berekeningen op losgelaten. Perfotube dacht hierin zeer pro-actief met ons mee. Van de constructieberekeningen tot aan de uitvoering van de stalen frames op maat. Het is een echt huzarenstukje geworden.”

Specialist in staal voor binnen

De naam Perfotube verwijst naar het modulaire systeem waarmee ze 20 jaar geleden begonnen. Met maatwerk staaloplossingen voor binnen richten ze zich ondertussen op alle aspecten van de interieurbouwbranche. Van metalen frames tot meubelonderdelen en van winkelpresentaties tot projectinrichting. Door de jaren heen specialiseerden ze zich in staalproducten op maat. Met hun kennis en expertise van staal en metaalbewerking voegen ze een extra dimensie toe aan de creatieve ideeën van de interieurontwerper en -bouwer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.