Platform voor de interieurbouwbranche
Bewerkingsmachines

Robot zet zijn beste – automatische – beentje voor en schuurt Solid Surface perfect

DSC07388
Door Bone Solid gemaakt voor het Spoorwegmuseum in Brussel, techniek door Bruns Bergeijk.

Tekst | Tekst: Jan Mol Beeld: Bone Interieurwerken

2 november 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Net wanneer je denkt dat een bedrijfsproces niet optimaler kan, wordt het tegendeel weer bewezen. Bone Interieurwerken, bekend van Bone Solid, staat bekend om de hoge kwaliteit Solid Surface die men levert. Henk Bone, directeur en eigenaar van Bone Solid, is een perfectionist, altijd op zoek naar innovatieve oplossingen om het nóg beter te kunnen doen. Die vond hij in een nieuwe ‘medewerker’. Sinds kort is een heuse schuurrobot aan het ‘personeelsbestand’ toegevoegd.

“Schuren is één van de belangrijkste stappen binnen het Solid Surface verwerkingsproces”, opent Bone het gesprek. “Omdat we een perfect product in Solid Surface willen leveren, is de schuurgang zeer arbeidsintensief. En ondanks alle zorgvuldigheid bij handmatig schuren, merk je dat bij repeterende orders soms minimale afwijkingen in het schuurwerk zitten. Daar zie je niets van in het eindproduct, geen zorgen. Maar ik zie het. De schuurrobot levert feilloos werk af, ook in series.”

De Solid Surface schuurstraat.

Top aanvulling binnen het machinepark

Voor Bone betekent de komst van de schuurrobot een kwaliteitsverbetering en een top aanvulling op het machinepark met 5-assige CNC-freesmachines. Waarom is juist de schuurgang zo belangrijk? Bone: “Alleen door heel goed te schuren kun je optisch kwalitatief hoogstaand werk leveren. Veel onervaren Solid Surface verwerkers of ‘cowboys’ uit het buitenland hebben de schuurgang niet onder controle. Bone heeft in 2019 al geïnvesteerd in twee geautomatiseerde vlakschuurmachines, in lijn geplaatst waardoor er een schuurstraat is gerealiseerd. Door deze manier van verwerken worden manco’s tot een minimum beperkt, de komst van de robot gaat echter nóg een stap verder als je het over kwaliteit hebt.”

5-assige schuurbewerking

Uniek aan de schuurrobot is dat deze 3-dimensionaal werkt. Een groot voordeel is dat series Solid Surface elementen in één batch geschuurd kunnen worden en dus allemaal identiek zijn. “De instellingen voor dergelijke orders slaan we op in het digitale dossier van de klant. Heeft deze repeteerwerk, dan wordt bij een herhaalopdracht gewoon zijn eigen receptuur ingeladen en zijn we verzekerd van een 100% identiek Solid Surface element”, legt Bone uit.

Waterbron voor een winkelcentrum in Brussel. Het water valt op het zwarte Solid Surface, dat perfect waterpas ligt. Daardoor loopt het water er rondom gelijkmatig vanaf.

Kwaliteit was, is en blijft gewaarborgd

Bone Solid neemt zowel kleine als grote opdrachten aan. “Onze 27 medewerkers zorgen ervoor dat orders tot in de puntjes worden verzorgd. Daar is nu dus ‘medewerker 28’ aan toegevoegd, eentje die we helaas niet in de kantine zullen zien. We hebben vakmensen in dienst die al meer dan 10 jaar ervaring hebben met Solid Surface. Dat is voor de klant een garantie dat we weten waar we over praten. Daarnaast is Bone Solid lid van het Quality Network van Corian®, goed voor een 10-jarige, aflopende beperkte garantie. Ook is Bone Solid lid van de Quality Club van HI-MACS®, met voor de klant een beperkte aflopende garantie van 10+5 jaar op de materialen die er geproduceerd worden. Als specialist in Solid Surface geven we aan iedereen die dat nodig heeft advies. Wel met de kanttekening dat men beter vooraf advies kan inwinnen bij ons, dan achteraf, als er problemen opgelost moeten worden.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%