Platform voor de interieurbouwbranche
Revolutionair spuitsysteem verovert de markt
Sales representative Olivier Carati demonstreert het nieuwe spuitsysteem.

Revolutionair spuitsysteem verovert de markt

Instelbaar en 100% spuitbeeld

Soms komt een bedrijf met een innovatie waar concurrenten jaloers op zijn. Een voorbeeld van zo’n revolutionair product is het nieuwe CLICK&FIX spuitsysteem van Frencken. Deze combineert de snelheid van een canister met de mobiliteit van een spuitbus.

“Het ziet er misschien bijzonder makkelijk uit, maar dit systeem was moeilijk te maken!”, zegt Technical Support Manager Robert Paul Abbink. “We zijn lang bezig geweest met een spuitsysteem dat aan onze hoge eisen voldeed. Een goed spuitbeeld is natuurlijk belangrijk, maar dat geldt ook voor ergonomisch werken. Daarnaast moest de receptuur van de lijmen aangepast worden.” 

De CLICK&FIX combibox.

De ontwikkeling van het CLICK&FIX systeem begon al enkele jaren geleden. “Onze klanten hadden voorheen de keuze uit ‘bommetjes’ (canisters) of spuitbussen. De canisters waren echter soms te groot, waardoor ze te lang bleven staan en de kwaliteit van de lijm achteruit ging. Spuitbussen hebben een kleine inhoud en maar één spuitbreedte. We zochten daarom naar een compact spuitsysteem, dat zich nauwkeurig liet afstellen.”

Klikken en gaan

Uiteindelijk is een bijzonder gepatenteerd spuitsysteem ontstaan dat, ondanks het gewicht van een volle spuitbus, precies goed in de hand ligt. Het is zeer snel (1 m² in 30 seconden) en de spuitbreedte is instelbaar tussen 3 en 15 centimeter. “Het is een kwestie van erin klikken en gaan! Na gebruik is het systeem ook makkelijk schoon te maken, het is voldoende om de reinigingsspuitbus op het pistool aan te klikken. Het spuitpistool is dan binnen een paar seconde schoon.”

Er zijn tot nu toe vier lijmen en een cleaner beschikbaar voor het systeem.

Abbink is erg enthousiast over CLICK&FIX. “Die hadden collega’s moeten hebben toen ze zelf nog in de beroepspraktijk werkten! We hebben de afgelopen maanden prototypes bij onze klanten getest en zij zijn ook erg positief. Vooral dat wij het spuitbeeld zo goed hebben gekregen vinden zij belangrijk.” Er zijn tot nu toe vier lijmen beschikbaar voor het systeem, dit zijn de Classic Spray, Classic Spray Fast, High Tack Spray en Spray & Go. Daarnaast is een cleaner leverbaar.

Frencken levert bovendien een handige  CLICK&FIX combibox met twee contactlijm spuitbussen, een Cleaner spuitbus, een  CLICK&FIX pistool, borstel en sleutel. Na aanschaf van de  CLICK&FIX combibox zijn de spuitbussen los te bestellen. Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen, neem dan contact op met het salesteam van Frencken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.