Platform voor de interieurbouwbranche
Razendsnel popnagels aanbrengen met een uniform accu-systeem: de blindklinkspecialist GESIPA wordt CAS-partner
GESIPA met haar hoofdvestiging in het Hessische Mörfelden-Walldorf is een toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant in de blindklinktechniek. Met de nieuwe partner van het Cordless Alliance System (CAS) worden accu-aangedreven klinkpistolen aan het assortiment van het fabrikanten overkoe-pelende accusysteem toegevoegd. Foto: Gesipa

Razendsnel popnagels aanbrengen met een uniform accu-systeem: de blindklinkspecialist GESIPA wordt CAS-partner

GESIPA, specialist in de blindklink- en blindklinkmoertechnologie, maakt per direct deel uit van het Cordless Alliance System (CAS). De accu-machines van GESIPA uit de productserie “Bird Pro” worden vanaf het voorjaar van 2021 één voor één  omgezet naar de accu-technologie van het door Metabo geïnitieerde, fabrikanten overkoepelende accusysteem.

Solide verbindingen zijn de specialiteit van GESIPA. Dat gebeurt niet alleen door middel van de zeer doorontwikkelde blindklinktechnologie van het in 1955 opgerichte bedrijf uit Mörfelden-Walldorf in de deelstaat Hessen, maar ook hun nieuwste verbinding met het Cordless Alliance System. Vanaf het voorjaar van 2021 wordt de gehele serie accu-machines “Bird Pro” van GESIPA één voor één omgezet naar de accu-technologie van het fabrikanten overkoepelende accusysteem. De eerste machine met de CAS-accu komt in maart 2021 op de markt. „Wij hebben ons oog al heel lang geleden op GESIPA als CAS-partner laten vallen“, zegt Horst W. Garbrecht, CEO van Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen en initiator van CAS. „GESIPA is toonaangevend in de marktsegmenten rondom het thema blinkklinktechniek. Dat biedt voor ons grote winst. Vooral de verbinding in de metaalindustrie pas perfect bij de instelling van CAS. Met deze nieuwe, sterke partner is CAS het beste systeem voor de metaalspecialisten. “Samen met de twee andere nieuwe partners TRUMPF en MontiPower telt CAS momenteel 20 leden.

Klinkpistolen worden in vrijwel alle segmenten in industriële bedrijven ge-bruikt. „GESIPA is toonaangevend in de merksegmenten op het gebied van de blindklinktechniek. Dat is voor ons een echte aanwinst“, zegt Horst W. Garbrecht, CEO van Metabo en initiator van CAS. Foto: Gesipa

Uitstekende technologie, stabiele zakelijke relatie

GESIPA heeft naast popnagels, blindklinkmoeren en -bouten ook de passende accu-klinkpistolen in drie uitvoeringen in haar programma: handgereedschap, pneumatisch aangedreven klinkpistolen en dezelfde apparaten maar met een accu. Daarnaast ontwikkelt GESIPA ook industriële blindklink- en blindklinkmoerautomaten. „Als uitvinder van de accu aangedreven popnageltechniek hebben wij met de “AccuBird” al in 1992 de eerste op een accu werkende popnageltang op de markt gebracht“, zegt Urs Langenauer, één van de beide directeuren van GESIPA. „Bij de besluitvorming om toe te treden tot de CAS-alliantie, hebben wij onze lijfspreuk “Inventing success together” gevolgd. Voor onze klanten, voor onszelf en alle andere CAS-partners biedt een fabrikanten overkoepelend accu-systeem echt grote voordelen”, aldus Langenauer. „CAS biedt een systeem met een brede marktdekking, continuïteit en een stabiele zakelijke relatie. Het belangrijkste bij deze beslissing was echter dat onze klanten hiervan op meerdere manieren kunnen profiteren. De accu’s kunnen in de toekomst voor veel verschillende, kwalitatief hoogwaardige gereedschappen en machines op de markt worden gebruik, dat bespaart niet alleen geld bij de aanschaf, maar maakt het dagelijkse werk ook vele malen gemakkelijker. Eén accu past voor alles – makkelijker kan het niet!”

Vrijheid voor klanten en fabrikanten

Langenauer meent dat CAS door de deelname van prominente partners professionele gebruikers van technisch toonaangevende producten betrouwbaarheid en prestaties biedt. Vele machines en apparaten van de samenwerkende partners zijn ook interessant voor de klanten van GESIPA, en dat geldt in het bijzonder voor de metaalbranche. “Vakmensen snijden het materiaal bijvoorbeeld op maat met de accu-platenschaar van Trumpf en de accu-cirkelzaag voor metaal van Metabo, en gebruiken voor de verbinding dan ons accu-klinkpistool.” Het brede assortiment, dat de accu-alliantie haar klanten kan bieden, heeft ook voordelen voor de ontwikkelingen bij GESIPA zelf, zegt Langenauer. “Het geeft ons nog meer vrijheid, om ons nog intensiever op onze kwaliteiten ten aanzien van de blindklinktechnologie te concentreren.”

Vanaf het voorjaar van 2021 wordt de hele serie accu-tackers “Bird Pro” van GESIPA één voor één omgezet naar de accu-technologie van het fabrikan-ten overkoepelende accusysteem CAS; het eerste klinkpistool met CAS-accu komt in maart 2021 op de markt. Foto: Gesipa

Extreem snel klinken

Klinkpistolen worden in vrijwel alle takken van industriële bedrijven gebruikt, want de blindklinktechniek verbindt onderdelen van metaal en andere materialen met elkaar. Een andere toepassing is het inbrengen van blindklinkmoeren en -bouten met inwendige of uitwendige schroefdraad in dun plaatmateriaal. In de industrie wordt de technologie vooral bij autofabrikanten en -toeleveranciers en in de klimaatbeheersings- en gebouwentechniek gebruik. De AccuBird Pro klinkt blindklinknagels met een diameter tot 5 mm in alle materialen. En dat tot wel 4 x sneller dan de gebruikelijke accu-machines op de markt; vergelijkbaar met de capaciteit van apparaten op perslucht. De BLC-motoren zijn vrijwel slijtagebestendig en daardoor zeer duurzaam. De Bird Pro-serie ligt door de ergonomische vorm bovendien zeer prettig in de hand.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.