Platform voor de interieurbouwbranche
Puur maatwerk met Valchromat als kern ingrediënt
Een kabouterkast die zo uit een prent van Rien Poortvliet lijkt te komen.

Puur maatwerk met Valchromat als kern ingrediënt

Strakke, stoere en warme meubels met een vleugje magie

Een kabouterkast die zo uit een prent van Rien Poortvliet lijkt te komen, een strak design wandmeubel met een verborgen secretaire en een geheime doorgang naar een andere ruimte, of een kledingkast die aan de buitenkant niet verraadt hoe de indeling binnen eruit ziet… Zomaar een paar voorbeelden uit de koker van De Valois Houtbewerking en ‘Harald maakt’. Ben de Valois en Harald Huijser maken wat hun klanten dromen. Meubels met een vleugje magie, gemaakt met hartstocht voor het vak meubelmaker. De Valois wil best een tipje van de sluier oplichten en vertelt over de drie onmisbare ingrediënten in zijn succesformule.

Staal, hout en Valchromat zijn de succes ingrediënten.

Een meubel moet altijd lekker aanvoelen

“We zijn erachter gekomen dat we het meeste succes boeken wanneer we drie ingrediënten in onze meubelreceptuur toepassen”, zegt De Valois. “Dat is de gouden combinatie van massief hout, staal en Valchromat. Het massieve hout zorgt voor natuurlijke warmte, het toegepaste staal brengt een stoer element in het verhaal en Valchromat is voor ons het ideale plaatmateriaal om alles modern en strak te krijgen.” 

Een meubel voelt daardoor altijd lekker aan, zegt De Valois. Klanten komen bij de vakman in houtbewerking voor meubels in diverse stijlen: “Klassiek, koloniaal, sprookjesachtig of strak en modern. Kenmerkend is dat alle ontwerpen eigentijds zijn. De verklaring? We danken dat aan het Valchromat dat we verwerken.”

Kleurig binnenwerk van de lades dankzij Valchromat.

Bij toeval 

Jaren geleden had Ben de Valois veel contact met een bedrijf dat merchandise voor andere bedrijven produceerde. Daar kwam een vertegenwoordiger van RET Interieur over de vloer. “Toen ik eens binnenliep, had RET Interieur net een paar monsters van Valchromat achtergelaten. Dat had meteen mijn interesse, aangezien er mooi freeswerk op de monsters was aangebracht. Ik zag wel toepassingen voor Valchromat binnen ons bedrijf en nam daarom contact met RET Interieur op. Ondanks het feit dat ik geen toezeggingen kon doen over afnamevolumes, durfden zij het toch aan om te starten met me. Vandaag is Valchromat niet meer weg te denken uit onze werkplaats. We hebben de hardst lopende kleuren op voorraad liggen, zwart, grijs, lichtgrijs en green mint.”

Niets is wat het lijkt, deze kast herbergt een secretaire en een geheime toegangsdeur naar een achterliggende ruimte.

Ook de reststukken zijn waardevol

“In principe gooien we niets weg”, aldus De Valois. “Zaagafval van Valchromat sparen we op en de restanten worden nuttig toegepast in nieuwe meubelstukken. We maken er freesmallen mee, gebruiken het als stopjes, we maken er vulhoutjes van et cetera. Neem bijvoorbeeld kleinere lades. Die zijn ideaal te maken uit restanten Valchromat. Soms geeft dat een bijzonder effect, wanneer we een serie lades van binnen voorzien van verschillende kleuren Valchromat.”

Valois Houtbewerking past standaard Valchromat toe als binnenbekleding van kasten en laden. “Het laat zich ook zo mooi verwerken! Je freest er met gemak een vellingkantje aan, je hoeft het niet te lakken of te schuren, het materiaal is mooi van zichzelf. Het enige wat we doen is het Valchromat even in de lijnolie zetten. Dat is echt de finishing touch. Eerlijk gezegd heb ik sinds Valchromat geen plaat traditio-
neel MDF meer aangeraakt. Valchromat is door en door gekleurd en dat maakt het bestendig. Een kleine schade schuur je zo weg. Het effect van Valchromat als binnenbekleding levert altijd een ‘wow’ op. Denk je eens een witte kast in, waarvan de lades aan de binnenkant zijn bekleed met zwart Valchromat. Hoe chique wil je het hebben?”

Alleen maar unieke meubelstukken

Geen meubelstuk is hetzelfde bij Valois Houtbewerking. “Ik ben anders gaan kijken naar design dankzij Valchromat, het vult de elegantie van een meubel aan. We verwerken met name 8 mm platen, die zien er elegant uit en bieden voldoende stijfheid. Kleine schades herstel je met gemak en tot op zekere hoogte is Valchromat vochtbestendig. Zelf test ik thuis de meubels die we maken, daarom weten we dat inwerking van een beetje vocht of Uv-straling het plaatmateriaal niet deert.”

Samen met compagnon Harald Huijser geniet Ben de Valois elke keer weer van de reis die zij met de klant aangaan. “Een pad vol avontuur, dat altijd eindigt op een mooie plek”, zegt hij tot slot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.