Platform voor de interieurbouwbranche
Proloc verbindt in brede zin

Proloc verbindt in brede zin

Met de Focus exclusief gericht op de professionele markt heeft Proloc alles in huis om elk soort verbinding te maken. Proloc streeft er naar om aan elke aanvraag te voldoen. In de 18 jaar dat het bedrijf bestaat, is het leveringsprogramma dan ook enorm gegroeid.

In veel situaties kun je het alleen met lijm af, zoals bij een vlakverlijming of vingerlas. Hiervoor zijn verschillende lijmen te gebruiken, bijvoorbeeld de Procoll D2 snel, D3 of D4, maar natuurlijk ook de Procoll Pu lijmen. Bij een corpus verlijming kun je bijvoorbeeld wel wat extra hulp gebruiken, denk hierbij aan lamellen, deuvel of domino.

Zelfspannende verbinder

Ook wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van de Lamello Tenso, dit is een zelfspannende verbinder met drie functies tegelijk: uitlijnen, spannen en verbinden.  De zeer hoge spankracht maakt het vastlijmen van werkstukken zonder persen mogelijk. Wel is het aan te raden om nog laklijm in de verbinding te gebruiken. Tevens zijn er op het moment verschillende verbinders die het meubel ook nog eens demonteerbaar maken, bijvoorbeeld de Lamello Clamex, Divario of Cabineo.

De ontwikkeling van lijmen heeft zeker ook niet stilgestaan, Proloc heeft dan ook een zeer breed pakket aan doorontwikkelde lijmen. Zo hebben zij een nieuwe glashelder transparante kantenhotmelt (voor de zogenaamde Nulvoeg), die ook nog eens hoog temperatuurbestendig is, een hoogwaardige, ook glashelder transparante D3 lijm die natuurlijk Formaldehyde vrij is. Verder is er natuurlijk de MS Polymeer Supertack, voor een verhoogde directe tack.

Hardkunststofplaat verlijmen 

Voor het lijmen van hardkunststofplaat zoals HPL (bijvoorbeeld Formica®, Resopal®, Duropal® en dergelijke),  fineer, hardboard en triplex, onderling en op ondergronden van hout, multiplex, spaanplaat en MDF, heeft Proloc de Procoll Pvac Lamineerlijm als er geklemd of geperst kan worden. Is dit niet het geval, dan kan er gebruik gemaakt worden van kambare of verspuitbare contactlijm. Speciaal geschikt voor het verlijmen van materialen die direct vast moeten zitten en waarbij het niet mogelijk is gebruik te maken van klemmen of een pers, zoals bijvoorbeeld bij materialen onder spanning of gebogen werk.

En dan natuurlijk niet te vergeten: de MS Polymeer (die door velen beoordeeld wordt als de NR1 in de markt) Hightack en Supertack. Deze lijmt zonder primer op vrijwel alle in de industrie en bouw voorkomende ondergronden zoals glas, aluminium, staal, hout en kunststoffen. Deze is tevens zeer geschikt voor afdichten: schimmelwerende voegen in badkamers, keukens, reparaties van daken, goten en topafdichting bij beglazing. Bovendien is de lijm blijvend elastisch. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.