01:43
22-04-2016

Prima combinatie van aanbod en aantrekkelijke locatie is de kracht van Design District

Van 1 tot en met 3 juni vindt bij Taets in Zaandam de 15e editie van Design District plaats. Een vakbeurs voor interieurdesign met ongeveer 150 kwalitatief hoogwaardige deelnemers vanuit alle geledingen van de sector die diverse noviteiten laten zien.

De kracht van dit event is toch vooral het sterke deelnemersveld. Exposanten zijn met hun producten een dusdanige bron van inspiratie dat Design District een uitstekende naam binnen de interieurbouwbranche heeft opgebouwd. Voor Blok Plaatmateriaal is het een goede reden om dit jaar voor het eerst volledig zelfstandig met een eigen stand op deze vakbeurs aanwezig te zijn. “In 2015 stonden wij hier als partner van Abet,” zo laat eigenaar Jan Blok weten. “Dat is ons dusdanig goed bevallen dat we bij deze editie ons dus zelf als exposant gaan presenteren.”

Terrein winnen
Blok Plaatmateriaal zal zich tijdens deze eerste dagen van juni profileren als gespecialiseerd handelsbedrijf van decoratief plaatmateriaal. Omdat onder de bezoekers veel architecten en ontwerpers aanwezig zijn, is het volgens Blok zeker essentieel om hier te staan.

“Bij deze groepen valt voor ons nog wel terrein te winnen. Afgelopen jaar hoorden we zowel tijdens als na de beurs dat veel professionals van mening waren dat wij een duidelijk onderscheidende serie platen aanbieden. Deze mensen hebben we van documentatie voorzien over zowel onze collecties als over het bedrijf zelf, maar het heeft ons tevens doen besluiten om dit jaar zelf op Design District aanwezig te zijn. Dankzij het aanbod op onze stand kunnen wij hopelijk nog veel meer mensen inspireren. Op de stand presenteren wij de volledige collectie van Unilin die bestaat uit Essenta Unilin, Formica Unilin en de geheel vernieuwde Evola Unilin collectie. Deze bestaat uit Hout-Uni en metaaldecoren. Tevens presenteren wij de nieuwe Formica collecties.”

brushed-steel-blue-F993

Monumentaal industrieterrein
Het aantrekkelijke aspect van Design District is volgens zowel exposanten als bezoekers de unieke combinatie van een sterk, innovatief aanbod en de bijzondere locatie net onder de rook van Amsterdam, gelegen aan het Noordzeekanaal. De diverse authentieke gebouwen op het Hembrugterrein zijn onderdeel van een monumentaal industrieterrein uit 1897. Zeker door de recente aanpassingen heeft dit voormalige militaire complex een flinke upgrade ondergaan waardoor het zijn benoeming als internationale toplocatie voor events en de creatieve industrie nog meer weet waar te maken. Daarom koos de organisatie van Design District een aantal jaren geleden ook bewust voor Taets. Het is een absolute meerwaarde voor bezoekers en deelnemers. Hier huist een sfeer die naadloos aansluit bij de wereld van ontwerpers, architecten, stylisten en inrichters. Het is vooral een omgeving die inspireert. Dat is ook wat Jan Blok met zijn team hoopt te bewerkstelligen.

“Op 1 juni is onze nieuwe showroom in Beverwijk klaar. Dan kunnen we direct alle geïnteresseerden na de beurs doorverwijzen en op de eigen zaak ons plaatmateriaal op groot formaat laten zien.”

Volgens Blok is een goede interieurbouwbeurs essentieel voor de complete branche. “Dit jaar is het relatief rustig met vakbeurzen; zeker op het internationale front. Voor bezoekers is het belangrijk dat ze nieuwe ontwikkelingen kunnen ontdekken en inspiratie vinden. Daaraan voldoet Design District absoluut en wij willen daar graag een positieve bijdrage aan leveren.”

Tekst: Rob Buchholz   Beeld: Blok Plaatmateriaal

Emilia-Oak-Dark-grey-H453

Binnenwerk partners

reynaers sl 38