Platform voor de interieurbouwbranche
‘Presentatie van onderscheidend, innovatief en duurzaam plaatmateriaal’
Dit is een keuze voor de toekomst en de lange termijn. (Beeld: Vogelsaenger)

‘Presentatie van onderscheidend, innovatief en duurzaam plaatmateriaal’

‘We willen niet met andere aanbieders worden vergeleken’

Tijdens de HoutPro+ beurs die in november in Den Bosch plaatsvond presenteerde Holland Laminati de Intus collectie. Een totaaloplossing van originele structuren en kleuren voor unieke interieurprojecten. “Waarom wij hiermee op de markt komen? Omdat we onderscheidend willen zijn en niet met andere aanbieders van decoratief plaatmateriaal vergeleken willen worden”, zegt Jan Lombaerts, algemeen manager van het bedrijf.

Er zijn al meerdere projectaanvragen voor hotels, scholen en kantoren. Ook is er vraag naar de uitvoering van particuliere projecten.

Intus is een collectie van hout, metaal, marmer, natuursteen en linnen panelen die gecombineerd zijn met moderne matte unikleuren; kortom een totaaloplossing voor elk project en ieder budget, aldus Holland Laminati op haar website. Lombaerts: “Het is een collectie waarbij we de samenwerking zijn aangegaan met een aantal partners: SM’art, Lombardo, FENIX, Arpa en SwissKrono.”

Designbox

“Om het geheel zo aantrekkelijk en overzichtelijk mogelijk te presenteren is er een speciale stalen designbox ontwikkeld waarmee architecten en andere professionele partijen uit de interieurbouwwereld hun klanten kunnen bezoeken”, zo laat de algemeen manager weten. 

“Ze hoeven niet meer met allerlei verschillende mappen van onze partners op pad te gaan, maar ze kunnen een overzichtelijk geheel tonen. Bovendien komen er regelmatig nieuwe kleuren en structuren bij zodat de collectie volledig up-to-date blijft. De Intus designbox biedt klanten de mogelijkheid om
eindeloos te combineren en zelf hun visie op bijvoorbeeld een moodboard te presenteren.” 

Intus designbox.

De gehele collectie is daarnaast beschikbaar op chique A4 samples en eenvoudig op te vragen via de webshop of ons kantoor in Mill. 

Voordelen

Maar de handige designbox is natuurlijk niet het enige voordeel van deze collectie decoratieve plaatmaterialen “Wie kiest voor de Intus collectie, kiest voor een hoge kwaliteit decorspaanplaat die is gecombineerd met hoogwaardige decoren en structuren. De standaard beschikbaarheid is 18 en 10 millimeter decorspaan en HPL. De HPL’s kunnen desgewenst worden verlijmd op meerdere dragers in verschillende diktes en formaten en zo aangeleverd worden bij de klant en zijn met ongeveer één week leverbaar. Dankzij het groot formaat van zowel de decorspaanplaten als de HPL’s zorgt Intus voor een optimaal rendement.”

Duurzaamheid

Behalve genoemde voordelen is ook het duurzaamheidsaspect van groot belang bij deze innovatieve collectie. Intus wordt, zo laat Lombaerts weten,  geproduceerd met duurzame grondstoffen en is desgewenst voorzien van het FSC label. “De HPL platen worden volledig CO2 neutraal geproduceerd en de decorspaanplaat van Intus partner en producent Lombardo wordt uitsluitend geproduceerd met lokaal, gecertificeerd hernieuwbaar, populieren hout, het Zero Miles Poplar. Het besef van het belang van duurzaamheid verwachten wij ook van onze Intus partners.”

Praktijkvoorbeelden

Na de positieve reacties tijdens de HoutPro+ beurs is de Intus collectie inmiddels ook bij diverse projecten succesvol toegepast. “Tijdens de beurs konden we de aanvragen voor de designboxen nauwelijks bijhouden. Dat heeft inmiddels al tot mooie resultaten geleid. De Intus collectie is pas korte tijd beschikbaar op de markt, maar is inmiddels wel al terug te vinden in bijvoorbeeld een hotel in Amsterdam, maar ook bij een andere bekende hotelketen in het land zijn de platen reeds verwerkt in het interieur. Verder waren er reeds meerdere projectaanvragen voor scholen, kantoren en natuurlijk particuliere projecten. Nu de designboxen volop in omloop komen en verspreid worden onder onze klanten en relaties nemen de sample aanvragen iedere dag toe. Echt mooi om te zien hoe zoiets zich ontwikkelt. En als er de komende maanden meer structuren en nieuwe kleuren aan de collectie worden toegevoegd, zal de markt nog meer de voordelen van Intus ervaren”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.