Platform voor de interieurbouwbranche
Plug & Play: WAGNER levert gebruiksklare meng- en doseersysteem voor verf

Plug & Play: WAGNER levert gebruiksklare meng- en doseersysteem voor verf

WAGNER biedt nu het – 2K Smart C meng- en doseersysteem-  voor verf aan, met directe aansluiting als 2K Smart C-systeem. Het nieuwe systeem wordt geleverd met ingestelde verfaanvoer – volledig geïnstalleerd en met CE-certificaat. In slechts een paar stappen is het toestel gebruiksklaar en verzekert een perfecte oppervlakte afwerking met hoge mengnauwkeurigheid. Snelle kleurwisseling, precieze materiaaldosering en duurzame onderdelen garanderen een hoge kostenefficiëntie.

De 2K Smart C is vooral gemakkelijk in gebruik en een “allround zorgeloos pakket” voor het voorbereiden, het toevoegen en het mengen van verf. Het systeem wordt gemonteerd geleverd op een verrijdbaar frame inclusief een lekbak. Afhankelijk van het aantal geïntegreerde pompen is het frame beschikbaar in verschillende afmetingen. De bediening van de mengunit maakt ook reeds deel uit van het volledige systeem. Voor een hoge verwerkingsbetrouwbaarheid, doseert het 2/3K-mengsysteem automatisch tot drie componenten, waardoor kleurwissel of receptwissel mits 1 druk op de knop mogelijk zijn, het systeem is nog makkelijker te reinigen en het oplosmiddelverbruik kan tot 90% verminderd worden in vergelijking met handmatig mengen.

Individueel geconfigureerd en ingebruikname binnen de kortst mogelijke tijd

Met de 2K Smart C lanceert WAGNER het eerste elektronisch gestuurde meng- en doseersysteem voor verschillende kleuren op de markt dat reeds voorzien is van vooraf geïnstalleerde verftoevoer. Alle materiaal- en luchtslangen zijn vooraf geïnstalleerd, inclusief alle noodzakelijke accessoires zoals materiaalcontainers of aanzuigsystemen. Voor een gemakkelijke inbedrijfstelling zijn de pompen reeds geprogrammeerd in het 2K controlesysteem. Bij aanschaf blijft de installatie en de ingebruikneming beperkt tot de centrale luchttoevoer, de eerste spoeling en het aanmaken van recepten.

Individueel samenstellen van een brede waaier aan toepassingen en alle 2K- en 3K-materialen

De 2K Smart C, welke tot 4 kleuren kan verwerken, kan geleverd worden met drie tot zes pompen. Je kunt het voor bijna alle toepassingen gebruiken waarbij werkstukken gecoat worden met 2K- of 3K-materialen. De oplossing is heel flexibel te configureren. Bijvoorbeeld, het aanzuigsysteem kan wisselen, net zoals de materiaalcontainers of andere accessoires. Door het combineren van lagedruk pompen met een WAGNER Cobra 40-10 hogedrukpomp bij de verftoevoer, kan het systeem snel omgevormd worden van een lagedruk- naar een hogedruksysteem. Hierdoor is het nog flexibeler met betrekking tot toepassingen en coaten van werkstukken en bespaart daarbij ook nog op oplosmiddelen bij spoelprocessen.

Hoge betrouwbaarheid door precieze dosering en meting

Net zoals bij de 2K Smart-mengsystemen die reeds getest en gebruikt werden op de markt, wordt het gepatenteerde AIS-ventiel (Adaptive Injection System) ook standaard gebruikt voor de nieuwe 2K Smart C. Deze unieke techniek past de hardertoevoer aan naargelang het gevraagde materiaaldebiet. Om het debiet te meten, biedt WAGNER debietmeters aan voor dubbele membraanpompen en slagsensoren voor zuigerpompen. De laatste berekent het debiet over de slag bij de pomp zonder met het materiaal in aanraking te komen. Bijkomend voordeel is minder slijtage en minder moeite om te reinigen.

WAGNER biedt nu het 2K Smart meng- en doseersysteem voor verf aan als ready to use 2K Smart C-systeem. De 2K Smart C is uitgerust met het gepatenteerd AIS-systeem voor een automatische aanpassing van de dosering

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.