Platform voor de interieurbouwbranche
​Platen rechtstreeks naar de klant. Expertise in plaatverlijming op basis van eerlijk vakmanschap
De plaat wordt in één keer voorbewerkt en komt compleet van de machine af.

​Platen rechtstreeks naar de klant. Expertise in plaatverlijming op basis van eerlijk vakmanschap

Pro Paneel timmert inmiddels al meer dan 45 jaar aan de weg. Het bedrijf uit Weert is gespecialiseerd in plaatverlijmingen en toelevering voor de interieurbouw. Pro Paneel kan alle mogelijke plaatmaten voorzien van ieder gewenst decor en beschikt ook over een eigen assemblage afdeling.

Marcel Veraa en Claire Veraa geven leiding aan Pro Paneel Nederland.

Sinds 2011 staan Marcel en Claire Veraa aan het roer van Pro Paneel Nederland. “Mijn vrouw en ik leiden het bedrijf, dat daarnaast bestaat uit een team van tien mensen. Na de pensionering van de oude eigenaar namen wij het werk over. Plaatmateriaal verlijmen, frezen en bewerken. Daar zijn wij het beste in. Samen maken we eerlijk vakmanschap met oog voor kwaliteit.” 

Veraa vervolgt: “We zijn sterk in het verlijmen van plaatmateriaal, in elke afmeting, en van alle bekende plaatmerken. We zijn namelijk niet merk gebonden. Een verlijming moet betrouwbaar zijn, zelfs onder extreme condities. Vele jaren van intensieve expertise zijn ervoor nodig om goede lijmverbindingen te maken. Wij hebben die ervaring en zijn in staat om vrijwel alle platen te verlijmen, zelfs platen van 2800mm x 2070mm.”

Pro Paneel kan vrijwel alle platen verlijmen, zelfs platen van 2800×2070.

Pro Paneel Nederland blijft groeien

Pro Paneel Nederland werkte de afgelopen jaren hard aan de naamsbekendheid van het bedrijf. “Dit heeft zeker succes gehad. Destijds was het bedrijf 500m2 groot, terwijl we nu een werkplaats hebben van 1600m2. Inmiddels is onze naam zeer bekend. Onze klanten weten dat we goed werk leveren en dat we onze afspraken nakomen. Een voordeel hierbij is ons eigen transport. Dit maakt het mogelijk om de producten rechtstreeks uit te leveren naar de eindklant, wat de doorloopsnelheid ten goede komt en waardoor de kans op schade wordt beperkt.”

Vernieuwing machinepark

Sinds 2017 is het bedrijf bezig met de vernieuwing van het hele machinepark. De laatste aanwinst is een tweede CNC nesting machine die net in gebruik is genomen. “Dit is de CNC Morbidelli X200 nesting machine, van SCM Group Nederland. Van dit bedrijf zijn al onze bewerkingsmachines. Exact zo’n machine hebben wij dus al staan. SCM is een betrouwbare partner. Ze leveren machines van goede kwaliteit en doen wat ze beloven.” 

Het voordeel van de nieuwe machine is volgens Veraa dat Pro Paneel Nederland nog makkelijker en sneller kan werken. 

“Door de machine hoeven we niet alles eerst te zagen, om het daarna verder te bewerken. Hiermee wordt de plaat in één keer voorbewerkt. Deze komt dan compleet van de machine af. Het bespaart dus een handeling.” 

Pro Paneel Nederland wil door blijven groeien in zijn eigen expertise. “We zijn goed in het leveren van kwalitatieve halffabricaten voor de interieurbouw. En, dat blijven we doen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.