Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuws

Dit plaatmateriaal weet te prikkelen en te inspireren

DecoLegno-franciscomartinez-nashoot-Cort-van-der-Lindenlaan-27-1412-BW-Naarden-003

7 januari 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Hoe verras je klanten? Hoe inspireer je klanten? Hoe bied je materiaal aan dat naadloos aansluit bij de interieurstijl die mensen voor ogen hebben. Dat is het doel van iedere interieurbouwer. 

Jacco Bakker weet hoe belangrijk de keuze voor het juiste materiaal is. Of hij nu opdrachten uitvoert voor particulieren of voor zakelijke projecten; het resultaat is altijd maatwerk waarbij de klant zich thuis moet voelen. “Het is voor mij essentieel om te weten wat precies de wens is. Die probeer ik direct bij een eerste gesprek goed te inventariseren en vervolgens de wensen op juiste wijze te vertalen. Welke stijl? Welke sfeer? Met de beschikbare materialen bedenk ik vervolgens een eerste ontwerp. Daarbij probeer ik vooral niet in systemen te denken, maar kijk vooral naar de mogelijkheden die een bepaalde ruimte biedt. Is de lengte van een wand 3.38 meter, dan zal ik die ook optimaal gebruiken.”

Jacco Bakker
Het aanbieden van plaatmateriaal om de juiste sfeer te creëren, is essentieel. 

Het aanbieden van plaatmateriaal om de juiste sfeer te creëren, is tijdens dit traject natuurlijk essentieel. “Veel mensen zoeken een moderne stijl, maar als iemand een keuken in landelijke sfeer wenst, dan zoeken we daar vanzelfsprekend ook het best passende materiaal bij.” 

De contacten die Jacco Bakker in de afgelopen jaren met DecoLegno heeft opgebouwd, zijn voor hem dan ook zeer belangrijk. “Bij de eerste kennismaking was het eigenlijk direct raak. Zij presenteerden een collectie die nog niet op de markt verkrijgbaar was. Met het plaatmateriaal van Cleaf waren ze onderscheidend. Het had de uitstraling van echt hout en prijstechnisch was het ook zeker interessant. Vooral op het gebied van grote oppervlakken. Dit is een ideale oplossing voor bijvoorbeeld grote wandkasten. Ook op het gebied van stalen is DecoLegno bijzonder interessant voor de markt. Wij krijgen altijd nieuwe materialen en structuren toegestuurd en daarmee weten ze zowel de interieurbouwer als de eindklant te prikkelen en te inspireren.”

Jacco Bakker
Het plaatmateriaal had de uitstraling van echt hout.

Volgens Bakker is niet alleen het plaatmateriaal onderscheidend, hij prijst ook de organisatie an sich. “Bij DecoLegno denken ze echt mee. Ze zijn flexibel, voelen de markt aan en haken perfect in op trends. Kortom, ze weten wat er leeft. Ze weten wat de consument van nu wil. Ze slagen er telkens weer in om mij met hun structuren te verrassen. Het totaalplaatje klopt.” 

Toch merkt Bakker wel dat vooral de particuliere klant niet altijd bekend is met het materiaal van DecoLegno. “Ja de meeste vakmensen als architecten natuurlijk wel, maar de gewone consument vaak nog niet. Ik bied het hen dan aan als een alternatief voor bijvoorbeeld gefineerd plaatmateriaal. Zowel om esthetische als om prijstechnische reden kiezen velen dan voor het plaatmateriaal van DecoLegno. De uitstraling is echt heel realistisch. Natuurlijk blijft het melamine, maar het is voor een interieurbouwer goed te verwerken. Alle stijlen zijn in hun collectie terug te vinden: steenachtig, beton, staal, metaal, hout. Voor iedere interieurstijl bestaat een oplossing. Met het meubelontwerp kan ik daarom alle kanten op. Ideaal voor particulieren, maar zeker ook voor de retail. De range waaruit we kunnen putten, is heel breed. Die veelzijdigheid is echt hun kracht.”    

Jacco Bakker
Ik kijk vooral naar de mogelijkheden die een bepaalde ruimte biedt.

Tekst: Rob Buchholz    Beeld: Francisco Martinez Photography, DecoLegno

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%