Platform voor de interieurbouwbranche
Solid Surface is uitermate geschikt voor badkamers. (Beeld: Fabio Giudici – BTS Surfaces)

Plaatmateriaal moet veelzijdig en duurzaam zijn

Solid Surface in de meest uiteenlopende maatvoeringen

Betacryl is veruit de grootste producent van solid surface spoelbakken, waskommen en baden ter wereld. Maiburg is de dealer in Nederland van hét prijsgunstige alternatief op soortgelijke solid surface materialen.

Betacryl solid surface wordt verwerkt in plaatmaterialen, lijmen en producten zoals wastafels, opzet-waskommen, baden en afvoerstoppen. Frank van Boxtel van Maiburg: “Al deze producten kunnen naadloos worden samengevoegd om één prachtig geheel te vormen. Als enige producent van solid surface worden de plaatmaterialen en voorgevormde producten door Betacryl gemaakt in dezelfde fabriek. De grondstoffen voor beide productlijnen komen daarmee uit dezelfde silo’s wat ervoor zorgt dat er geen enkel kleurverschil ontstaat tussen werkblad en wasbak. Het is een veelgehoorde klacht in de markt.” 

Hij vervolgt: “Aangezien Maiburg een ruime collectie aan plaatmateriaal en wasbakken van Betacryl in het assortiment heeft, bespaar je een aanzienlijke productietijd en heb je na verwerking een minimum aan restanten, waarmee je al snel een flink bedrag bespaart! Deze variatie in afmetingen is uniek in de markt. Maiburg heeft hiervan bovendien de meest gebruikte afmetingen en diktes ruimschoots op voorraad. Dit houdt dus in dat je jouw bestelling de volgende leverdag al in huis kan hebben wanneer je voor 16.00 uur bestelt!”

Solid surface wordt veel in de retail toegepast.

Toepassingen Betacryl

Betacryl solid surface materiaal is een homogeen materiaal, in sterkte vergelijkbaar met natuursteen, dat desondanks bewerkt kan worden met normale houtbewerkingsmachines. Betacryl kan onderling naadloos worden verlijmd en is daardoor een herstelbaar materiaal. Via een eenvoudig thermoforming proces kunnen gebogen oppervlaktes worden gecreëerd. Van Boxtel: “Dit biedt ongekende mogelijkheden aan iedere ontwerper. Deze ontwerpmogelijkheden in combinatie met de bijzonder goede hygiënische eigenschappen zorgen ervoor dat het materiaal zich goed leent in bijvoorbeeld keukens, badkamers, zorgtoepassingen, retail, horeca en jachtbouw.”

Duurzame keuze 

“Veel mensen denken tegenwoordig na of hun keuzes over wat ze in huis willen hebben wel duurzaam zijn. Tegen solid surface kunnen we volmondig ‘ja’ zeggen. Het materiaal heeft een lange levensduur, vereist geen onderhoud met chemische middelen en wordt geproduceerd met een kleine ecologische voetafdruk.”

Kleuren

De Betacryl-collectie omvat diverse unikleuren en steenreproducties, waaronder een bijzonder marmerdecor in wit en zwart. De aders van het marmer zijn hiermee ook aan de zijkanten door-en-door beter zichtbaar. Het overgrote deel van de solid surface materialen wordt nog altijd verwerkt in stralend wit. Betacryl Classic White is direct uit voorraad leverbaar bij Maiburg als plaatmateriaal binnen het bereik 760 tot 1520 mm en diktes van 3,5 tot 25 mm. Ook de meest populaire wasbakken en baden zijn uitgevoerd in deze kleur. De overige kleuren kunnen binnen 14 dagen geleverd worden vanuit de voorraad in Italië. Neem hiervoor contact met Maiburg op.

Solid Surface bewerken

“Hoewel solid surface te verwerken is met reguliere houtbewerkingsmachines en -materialen en het frezen, verlijmen en schuren erg eenvoudig is, hebben veel verwerkers nog angst voor dit materiaal. Nergens voor nodig! Werken met solid surface vergt aandacht maar is prima te doen voor iedere vakman of -vrouw. De productspecialisten van Maiburg kunnen iedereen voorzien van alle tips & tricks om solid surface te zagen, te frezen, te verlijmen en te schuren. Met een gedegen schuuradvies helpen wij bijvoorbeeld veel bedrijven aan een flinke tijdsbesparing en door de juiste stappen in de verwerking aan te houden is het lijmen hierna ook een koud kunstje.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.