Platform voor de interieurbouwbranche
Plaatmateriaal met een custom look and feel zorgt voor creatieve vrijheid

Plaatmateriaal met een custom look and feel zorgt voor creatieve vrijheid

Zou het niet mooi zijn om als interieurbouwer volledige vrijheid te hebben over het uiterlijk van het toegepaste plaatmateriaal? IMS-Werkendam vond van wel en liet er geen gras over groeien. Er werd zelfs een zusteronderneming voor in het leven geroepen!

We praten met Kimberley Faro, bedrijfsleidster bij IMS-Werkendam, over hun kersverse onderneming Printerior, waar plaatmateriaal geproduceerd wordt zonder creatieve grenzen.

De absolute surface specialist

“We hebben bij IMS een enorme expertise opgebouwd in spuit- en schildertechniek en oppervlakte afwerking. Men kent ons vooral door ons spuitwerk voor de inte-rieur- en de jachtbouw, maar we komen net zo goed in beeld als het gaat om het spuiten van keukens, kunst- en buitenobjecten en meubels. Wat voorop staat is dat wij altijd een uitmuntende, consistente kwaliteit leveren. Daarom profileren we ons als surface specialist”, opent Faro het gesprek. 

“Om onze klanten nog meer vrijheid in ontwerpen te geven, vonden we het tijd om een volgende stap te zetten, namelijk het digitaal beprinten van allerhande oppervlakken, die we vervolgens aflakken. Die wens heeft geresulteerd in het opzetten van een nieuw bedrijf, genaamd Printerior. Gevestigd op de eerste etage bij IMS levert dit nieuwe bedrijf diensten aan zowel IMS als aan professionals in de interieurbouw. Met andere woorden: het is een echte zusteronderneming die zelf de broek ophoudt.”

 Printen van plaatmateriaal is in essentie een oppervlakte afwerking. Het voordeel van deze werkwijze is dat er geen beperkingen meer zitten aan het ontwerp. Faro: “We kunnen custom kleuren maken, die ook bij nabestellingen consistent van uitstraling zijn. Wie een bepaalde textuur geprint wil hebben, wordt op zijn wenken bediend. We kunnen digitaal elke houtsoort nabootsen, maar ook bijvoorbeeld een textiele look meegeven aan plaatmateriaal. De repeteerbaarheid van een ontwerp wordt daarmee gewaarborgd.”

Niet van echt te onderscheiden, deze geprinte kiezelsteentjes.

Echt voelbaar reliëf

Op de apparatuur waarmee er geprint wordt bij Printerior is niet bezuinigd. “Wie niet alleen een bepaalde look beoogt, maar ook nog eens een echte feel wil beleven, is bij ons aan het juiste adres. Onze printer maakt gebruik van UV-hardende inkt en UV-ledlampen voor het printwerk en een printopdracht kan worden uitgebreid met een printgang in 2,5D techniek. In normale taal betekent dit dat wij ieder gewenst reliëf kunnen printen. Een houtnerf wordt daarmee echt voelbaar bijvoorbeeld. Dat geeft een totaal nieuwe dimensie in beleving”, schetst Faro.

 De capaciteit van de printer is volledig berekend op het verwerken van grote platen in allerhande materialen. “We printen op alle soorten hout, glas, dibond en kunststof, mits het oppervlak maar glad is. Onze printer kan een plaatdikte tot 45 mm aan met als maximale afmetingen 3080 mm x 2500 mm. We kunnen plaatmateriaal vooraf laten grondlakken bij IMS en achteraf laten aflakken. Zo wordt er een custom product geleverd dat niet alleen erg fraai is, maar ook nog eens zeer bestendig en optimaal afgewerkt.”

Deze geprinte houtstructuur geeft goed de meerwaarde aan voor toepassing in interieurs.

Unieke combinatie onder één dak

IMS en Printerior onder één en hetzelfde dak levert een zeer overtuigend onderscheidend vermogen op. Het is een unieke combinatie van diensten, die samen zorgen voor meerwaarde. “Om elke drempel bij onze klanten weg te nemen om aan de slag te gaan met custom plaatmateriaal, assisteren de grafisch onderlegde medewerkers van Printerior bij het totstandkomen van een ontwerp dat de juiste eigenschappen bezit om verwerkt te worden als grootbeeld print”, zegt Faro tot besluit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.