Platform voor de interieurbouwbranche
Plaatmateriaal dat beter is voor mens en milieu
Elka Strong Board (ESB Eco) toegepast.

Plaatmateriaal dat beter is voor mens en milieu

RET Interieur biedt interieurbouwers steeds meer mogelijkheden om gebruik te maken van natuurlijke en herwonnen materialen. Dit is mogelijk met materialen zoals ESB Eco, Vita Vuren en MDF Biosbased, maar ook met de collectie decoratief plaatmateriaal van Kronospan. “Ons aanbod groeit in plaatmateriaal, dat helemaal aansluit bij de behoefte om duurzaam en circulair te bouwen”, vertelt Thorvald van Ooik, Productmanager RET Interieur. 

Een van de nieuwe platen is Elka Strong Board (ESB Eco). Het product lijkt op OSB en spaanplaat, maar is gemaakt van 100% nieuwe vuren houtsnippers, afkomstig van zagerijen. Regulier OSB is meestal gemaakt van een mix van houtsoorten met veel grenen en bevat van nature meer hars en daardoor twee tot drie keer zoveel formaldehyde. ESB staat dus garant voor een gezondere luchtkwaliteit. ESB Eco is een nieuwe variant in de markt en een duurzaam alternatief voor spaanplaat P5 en OSB3. Niet alleen door de klimaatneutrale productie, maar ook door het meer dampopen karakter (constructies kunnen beter ademen).

Global 3.0 van Kronospan is opgebouwd uit gemelamineerd en HPL plaatmateriaal én Slim Line werkbladen voor interieurprojecten.

Minder of helemaal geen formaldehyde

RET Interieur heeft ook MDF Biobased in haar assortiment opgenomen. Deze plaat is geschikt voor wie op zoek is naar materiaal waar helemaal geen formaldehyde aan is toegevoegd. De verlijming is namelijk een volledig plantaardige. MDF Biobased is gemaakt van 100% herwonnen hout en is geschikt voor interieurinrichting en meubelproductie. De plaat kan geschilderd worden of afgewerkt met papier, folie, melamine, fineer of HPL en is ook geschikt voor gebruik onder belasting (serviceklasse 1).

De nieuwe Vita drielaags vuren plaat heeft een minimale VOS- en formaldehydewaarde onder 0,03 ppm (70% lager dan Europese norm) en een hogere stijfheid en buigsterkte (lengterichting) dan vuren underlayment. Daarom past dit materiaal volgens RET bij uitstek in het rijtje milieu bewuste oplossingen voor interieurprojecten waar een gezonder binnenklimaat wenselijk is. 

ESB Eco is gemaakt van 100% nieuwe vuren houtsnippers, afkomstig van zagerijen.

Ook duurzaam decoratief plaatmateriaal

Verzamelen, hergebruiken en recyclen zijn bij Kronospan geen woorden, maar daden. Zo gebruikt deze internationale fabrikant in decoratief plaatmateriaal gerecycleerd hout in hun productie. Ook investeert het bedrijf flink in het creëren van hernieuwbare energie door middel van gecombineerde warmte en krachtcentrales, zonnepanelen, eigen windmolenparken en waterkrachtcentrales. 

“Kronospan stond vooral bekend om haar ‘Duitse degelijkheid’ maar groeit in populariteit bij interieurbouwend Nederland. De huidige, opvallend mooie collectie: Global 3.0 is opgebouwd uit gemelamineerd en HPL plaatmateriaal én Slim Line werkbladen voor interieurprojecten. Met een nieuwe kwaliteitsstandaard in synchroon structuur en prachtige linnen, steenachtige en metal decors. De collectie laat zich makkelijk combineren met een verfrissend uni kleurenpallet, afgewerkt in een vernieuwde mattering.”  

ESB Eco lijkt op OSB en spaanplaat.

Inkoop (houtachtig) plaatmateriaal 100% gecertificeerd

RET Interieur koopt overigens uitsluitend houtachtig plaatmateriaal in met een FSC of PEFC certificaat. “Een belangrijke doelstelling binnen onze business én mijlpaal waar we ontzettend trots op zijn”, zegt Van Ooik. “Samen bouwen we aan een duurzame toekomst. Met hout uit verantwoord beheerde bossen en het behoud van waardevolle ecosystemen!” 

Het vernieuwde platenaanbod en de complete collectie decoratief plaatmateriaal van Kronospan zijn uit voorraad en exclusief leverbaar bij RET Interieur uit Utrecht.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.