Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuws

Partner in functioneel meubel- en interieurbeslag

LMC1_visuel_metiers2
LMC levert innovatieve technische producten en oplossingen voor een vakman die een meubel of interieur op maat moet ontwerpen, produceren én plaatsen.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | LMC

17 oktober 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Professionele meubelmakers, keukenfabrikanten, interieurbouwers en winkelinrichters doen het liefst een beroep op specialisten voor de levering van functioneel meubel- en interieurbeslag voor hun projecten. LMC ondersteunt die vaklui met een breed assortiment aan producten: verbinders, draaibeslag, geleiders, sloten, accessoires, meubeluitrusting, meubelgrepen en meubelverlichting. De specialist uit Beervelde (B) biedt in totaal meer dan 10.000 product-referenties en is de vaste partner van heel wat A-merken voor de verdeling van hun producten in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

De LMC-groep bestaat uit twee entiteiten. LMC zelf levert functionele beslagoplossingen voor meubel, interieur en winkel (www.lmcstore.com), terwijl Optima halffabrikaten en ondersteunende producten voor maatwerk (www.optimastore.com) levert. Daarnaast beschikt de firma met MODULE over een eigen innovatie- en opleidingscenter, waar professionals inspiratie kunnen vinden en zich permanent kunnen bijscholen. 

“We leveren innovatieve technische producten en oplossingen voor een vakman die een meubel of interieur op maat moet ontwerpen, produceren en plaatsen”, stelt zaakvoerder Philip Maljers. 

“Ons aanbod wordt regelmatig vernieuwd en aangepast om te kunnen inspelen op de trends en behoeften in de markt. 97% van onze producten is ook steeds leverbaar uit onze voorraad. De kwaliteit van het product en de service staan centraal, want ons team staat elke dag klaar om klanten een deskundige ondersteuning te bieden.”

Veelzijdigheid troef

Op Houtpro+ pakt LMC opnieuw uit met enkele innovaties. Zo presenteert de firma onder meer LED strips met COB-technologie. Klassieke strips zijn samengesteld uit onafhankelijke LED SMD, die op het circuit van de strip geplaatst worden. Bij COB strips worden de chips van de LED’s echter direct op het circuit van de strip geplaatst, waardoor er meer op eenzelfde lengte gezet kunnen worden. 

“We zetten ook enkele doordachte oplossingen voor inrichting van een achterkeuken in de kijker: tabletten en supports, wandhouders, inklapbare en opvouwbare droogrekken. Daarnaast kunnen bezoekers ook kennismaken met onze sterke stalen kaders uit het Youk programma, waarmee men eindeloos kan combineren voor wandrekken in keukens, woonkamers, kantoren, winkels en meer”, vult Philip Maljers aan. 

“Uit het Optima-gamma tonen we de modulaire Open Box structuren op basis van aluminium profielen op maat, waarmee men uiteenlopende volumes creëert die aan wanden of plafonds opgehangen of in meubilair geïntegreerd kunnen worden.

Tot slot ligt de klemtoon ook op de meubeluitrusting en het beslag voor keukens, badkamers, kantoren en dressings.”

HAL 6 – STAND 6238  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht