Platform voor de interieurbouwbranche
PaletteCAD Nederland is klaar voor de toekomst met PaletteCAD 10

PaletteCAD Nederland is klaar voor de toekomst met PaletteCAD 10

Drie jaar geleden kwam PaletteCAD 9 op de markt. Tijd voor een update met nieuwe mogelijkheden. Daarom presenteert PaletteCAD tegen het einde van dit jaar de nieuwste versie van dit softwarepakket. Deze nieuwste versie van het CAD/CAM systeem is op veel vlakken klaar voor de toekomst. De gebruiker heeft meer mogelijkheden en kan volop meegaan met de nieuwste technologische ontwikkelingen.

De grootste veranderingen zijn de deels herschreven codering van de software en een nieuwe render engine. Tevens zijn er meer integratiemogelijkheden zoals de CLOUD als mappenstructuur in Windows verkenner, PaletteSHOWROOM op uw eigen website, de ingebouwde BLUM product- en corpusconfigurator en het grondwerk om PaletteCAD te koppelen met online databases van decorplaten en beslagwerk.

Beter geprogrammeerd

Wat direct opvalt is dat de interface er vernieuwd en modern uitziet. Alles staat op dezelfde plek, maar het geheel lijkt er vooral rustiger uit te zien. PaletteCAD heeft hier een gelijkenis met Windows 10 getrokken. Wie met het pakket aan de slag gaat, merkt dat het programma sneller reageert op commando’s. Dit komt omdat delen van het programma opnieuw en logischer uitgeschreven zijn in een uniforme programmeertaal: het rekent sneller. Hierdoor kan PaletteCAD nu nog gemakkelijker grote tekeningen aan.

Nieuwe render engine

De andere grote verandering is op het gebied van rendering, materiaaleigenschappen en verlichting. PaletteCAD is altijd goed geweest in de kwaliteit van presenteren naar de klant toe. Deze is nu nog beter. Dankzij een compleet nieuwe techniek is het renderen op veel punten verbeterd en sneller. Zo is de verlichting eenvoudiger in te stellen en voelt deze nog natuurlijker aan. Materiaaleigenschappen zijn makkelijker in te stellen en het effect is direct zichtbaar in fotokwaliteit. Voorbeelden van verder uitgewerkte materiaaleigenschappen zijn lichtabsorptie en lichtspiegeling. Denk bijvoorbeeld hoe leer anders reageert op licht dan kunststof. Met versie 10 kan de gebruiker zelf blijven ontwerpen terwijl PaletteCAD aan het renderen is. Dit zorgt voor een enorme tijdswinst.

PaletteCAD 10 zorgt voor een enorme tijdwinst.

 

Integratiemogelijkheden

Momenteel is software-integratie een belangrijk item. Alles moet gekoppeld zijn voor een zo efficiënt mogelijke bedrijfsvoering. Hier speelt PaletteCAD slim op in. De CLOUD is nu zichtbaar als een map in de Windows verkenner. Dit maakt het mogelijk om nog eenvoudiger bestanden te delen. Via de CLOUD kan de PaletteSHOWROOM met alle uitgewerkte projectpresentaties en filters op de eigen bedrijfswebsite geïntegreerd worden. Het is duidelijk dat dit veel mogelijkheden biedt op het gebied van verkoop. Ook de koppeling naar de leveranciers toe is belangrijk. Tevens is de nieuwe product- en corpusconfigurator van BLUM in versie 10 ingebouwd. Deze ingestelde producten zijn direct in te laden in PaletteCAD en de platen worden automatisch omgezet in PaletteCAD-intelligente meubelplaten. Zo zijn nu alle BLUM beslagstukken beschikbaar in PaletteCAD. Ook STEP bestanden zijn nu te importeren waardoor alle veelgebruikte 2D en 3D bestandsvormen in PaletteCAD zijn te gebruiken.

PaletteCAD is zelf ontzettend enthousiast over de komst van PaletteCAD 10. De mogelijkheden waren altijd al groot, maar stabiliteit en snelheid van het pakket blijft de hoogste prioriteit hebben, zodat gebruikers de beste kwaliteit krijgen aangeboden. Deze nieuwe versie bevat nog vele andere verbeteringen. Bovendien is het team van PaletteCAD Duitsland al volop bezig aan de volgende update met nog meer nieuwe functies. PaletteCAD innoveert en vernieuwd continu.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.