Platform voor de interieurbouwbranche
Ostermann heeft alles voor op de kantenaanlijmmachine

Ostermann heeft alles voor op de kantenaanlijmmachine

Ostermann is als leverancier vooral bekend vanwege kantenband en meubelbeslag van Hettich, Grass en Redocol. Maar Ostermann is feitelijk een complete leverancier van producten voor de keuken-, meubel- en interieurbouwers.  Een goed voorbeeld zijn producten voor kantenaanlijmmachines. Vestigingsmanager Erik Sambros vertelt over de nieuwste producten en de bekende klassiekers van deze productgroep.

Vestigingsmanager Erik Sambros vertelt over de nieuwste producten en de bekende klassiekers van deze productgroep.

 

Allereerst natuurlijk een belangrijke vraag rondom Corona: heeft Ostermann leverproblemen ervaren?

“Ons centrale magazijn in Bocholt beschikt over voldoende voorraad en wordt indien nodig tijdig aangevuld. Voor antwoorden op vragen of adviezen, zijn we zoals gebruikelijk telefonisch en per mail bereikbaar. Online is Ostermann natuurlijk 24 uur per dag bereikbaar. Ook onze productie op maat is gewoon aan het werk. Dus producten als lades, rolluiken en schuifdeuren zijn normaal verkrijgbaar. De markt kent ons vooral als complete en betrouwbare leverancier, dat zijn we nu nog steeds, misschien nog wel meer dan ooit eerder het geval was.”

Smeltlijmen voor de kantenaanlijmmachine hebben we in alle soorten en maten.
(Beeld: deutz produktionsstudios GmbH)

 

Wat zijn de actuele trends bij kantenband?

“Extreem matte structuren zijn op dit moment bijzonder populair. We hebben dan ook al ruim 180 kanten met de structuur „Excellent Matt“. Natuurlijk passend bij de nieuwste collectie van Egger (Perfect Sense, TopMatt en Matt) en ook Arpa Fenix NTM.  Daarnaast zijn Terrazzo decoren erg gewild, variërend van donker antraciet tot beige/wit. Ostermann heeft natuurlijk de passende Terrazzo kanten.”

Is er op het gebied van lijmen veel nieuws te melden?

“Ostermann heeft natuurlijk een zeer uitgebreid assortiment aan lijmen, zowel in smeltlijmen, spuitlijmen als witte lijmen. Smeltlijmen voor de kantenaanlijmmachine hebben we in alle soorten en maten: EVA, PU, gevuld, ongevuld, diverse merken. Ook allemaal in de nieuwste brochure ‚lijmen‘  te vinden. Daarin ook het eigen merk REDOCOL: een complete range aan producten, hoogwaardig in kwaliteit, gunstig in prijs.”

Redocol Teclinex is een biologisch groen middel zonder schadelijke stoffen zoals Formaldehyde. (Beeld: deutz produktionsstudios GmbH)

 

Steeds meer interieurbouwers verwerken kanten met de zogenaamde nulvoeg techniek. We hoorden dat Ostermann hier nieuwe oplossingen biedt?

“Speciaal voor de interieurbouw levert Ostermann al jaren de op de machine techniek afgestemde hoogwaardige nulvoegkanten: Laser-, Infratec- en Airtec- kanten. Met de TPU nulvoegkanten levert Ostermann nu ook een nieuwe variant met een 100% kunststof aandeel. Dit zorgt voor een extreem harde nulvoeg en een zeer hoog hechtend vermogen. Het snelle uitharden van de TPU nulvoegkant voorkomt, ook bij een hoge doorvoersnelheid, het wegvloeien van co-polymeer. De voeg krimpt niet tijdens het uitharden. Door de hoge hardheid van de TPU nulvoegkant blijft, ook op lange termijn, de voeg één geheel met de kant en de plaat. De uitstekende vochtbestendigheid is uitgebreid getest, de warmtebestendigheid is met 150°C hoog. “

Mede om het niveau van kanten verwerking verder te verbeteren en de nulvoeg te bereiken, zijn de laatste jaren steeds meer machines van sproei installaties voorzien. “Dat klopt. De sproeisystemen brengen reinigings-, anti hecht-, glij- en koelmiddelen aan tijdens het aanlijmen van de kantenband. Allemaal bedoeld om de kwaliteit van het verlijmen verder te verhogen. Voor alle sproei aggregaten heeft Ostermann speciaal het product REDOCOL Teclinex One For All ontwikkeld. Een biologisch groen middel zonder schadelijke stoffen zoals Formaldehyde. Het is vrij van benzine, siliconen, aceton en water! Het droogt zeer snel op en laat geen strepen of resten achter. Alle soorten kantenband kunnen ermee verwerkt worden, ook overlakken is geen probleem. De waardes liggen duidelijk lager dan de wettelijke maxima voor milieu en gezondheid.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.