Platform voor de interieurbouwbranche
Meubel- en deurbeslag

Osiris Hertman: de kunst van het ‘verhullen’

l0a0001-copy

6 september 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het ‘Osiris Showhuis’ toont waartoe de architecten, interior en product designers van de Osiris Hertman Studio in staat zijn. “De invisible neo scharnieren en het pivotica pro systeem van argenta passen perfect in die setting en zorgen voor rust in het interieur”, vertelt bezieler Osiris Hertman zelf.

“Al was dit niet de eerste keer dat we de argenta invisible en pivotica scharnieren integreerden in een interieur van onze hand”, licht Osiris Hertman toe, verwijzend naar z’n lange ervaring in de productie van binnendeuren. “Daarvoor nemen we de beter interieurbouwers onder de arm. Zij zijn het die mij op de hoogte brachten van de argenta systemen en ik was er meteen voor gewonnen.”

Design dat niet afleidt
Osiris Hertman: “De bovenverdieping van ons showhuis heb ik opgevat als een plek in huis om te ontspannen. Dat de gang ernaartoe dezelfde sfeer ademt, vond ik dan wel essentieel. De lengte en de consequente aankleding in hout maken trouwens dat die wel een entree van een tempel lijkt, waarin alles weggewerkt zit, tot de scharnieren van de binnendeuren toe. Ik vind het nu eenmaal essentieel dat design niet afleidt, dat het voor rust in het interieur zorgt. En daar dragen verborgen technieken als deze absoluut toe bij.”

Osiris Hertman

Ook het argenta pivotica pro systeem in het showhuis is volgens Hertman een dankbaar geschenk voor architecten om – naast vloer en plafond – ook wanden te laten doorlopen. “Wist je trouwens dat heel wat architecten hun ontwerpen uittekenen met de deuren dicht? En dat terwijl mensen hun deuren 90% van de tijd gewoon open laten? Het wijst nog maar eens  op het belang van een mooie integratie.”

Osiris Hertman

Trendkleuren
Waar argenta volgens Hertman heel sterk in is, is dat het de interieurtrends op de voet volgt. Waar vroeger RVS of chroom de norm was voor deurbeslag, is nu steeds meer vraag naar kleuren als mat zwart en brons. Met een geborstelde look krijgen die nóg meer uitstraling. “Tegelijk denken ze ook mee met de interieurarchitect”, aldus Hertman. “Ze snappen de kunst van het ‘verhullen’. Zo is er dankzij de juiste afdekkapjes nergens op de scharnieren een schroef te zien. 

Osiris Hertman

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%