Platform voor de interieurbouwbranche
Optimaliseer je interieurproject met de nieuwste bewerkingstool
Na akkoord wordt de opdracht met één druk op de knop geproduceerd en geleverd in je werkplaats. (Beeld: Ronald Smits)

Optimaliseer je interieurproject met de nieuwste bewerkingstool

Dat Baars & Bloemhoff niet stilzit als het gaat om digitale ontwikkelingen blijkt wel uit de verschillende online functionaliteiten die zij aanbieden. Van webshop en bestelapp tot aan een handige online offertemodule. Al deze handigheden zorgen ervoor dat jij als interieurbouwer – waar je ook bent – inzage hebt in voorraden, de bestelstatus en nettoprijzen. Ook is het mogelijk om materialen op maat te bestellen. Tot voor kort was daar nog geen digitale mogelijkheid voor en kon dit alleen per mail of telefonisch. Hoogste tijd om het proces op de schop te gooien en de functionaliteit te optimaliseren.

Met de bewerkingstool bestel je plaatmateriaal op maat en bespaar je tijd. (Beeld: Ronald Smits)

Het is een mooie klus voor Dyonne Sabel die sinds oktober 2022 als projectmanager Digital actief is bij de gerenommeerde groothandel. Half april levert ze samen met collega’s de enige dienst op, die nog niet online beschikbaar was: een online bewerkingstool!

Dyonne: “De tool is een gebruiksvriendelijke online aanvulling voor onze klanten om hun plaatmaterialen op maat te bestellen. Ze vullen hun digitale zaaglijst in en krijgen daarvan realtime productinformatie en een prijsindicatie. Voorheen werd een Excel sheet ingevuld met aantallen, afmetingen en materialen. Nu kies je het materiaal rechtstreeks uit de webshop, geef je de nerfrichting en eventuele kantafwerking aan en verzend je jouw opdracht met één druk op de knop. Door het proces te automatiseren is het veel minder foutgevoelig. Bovendien leent het zich daarnaast uitstekend voor een snelle materiaaloptimalisatie en offertes naar klanten.”

Extra ruimte in productieplanning zorgt voor meer focus

Om interieurbouwers te voorzien van plaatmaterialen op maat, werkt Baars & Bloemhoff samen met een aantal plaatverwerkende partijen. Het is mogelijk om platen te laten zagen en afbanden én je kunt fineer of HPL laten plakken en persen op een plaatmateriaal met afmeting naar keuze. Optioneel kunnen andere bewerkingsvragen als losse regel aan de opdracht worden toegevoegd. 

Na het invoeren van materiaalkeuze en afmetingen, wordt het plaatmateriaal real-time geoptimaliseerd en zie je direct het aantal benodigde platen en een netto prijsindicatie. Na akkoord van je klant kun je het project eerst nog aanpassen of meteen bestellen. Zo creëer je met de
bewerkingstool extra ruimte in je productieplanning en houd je als interieurbouwer focus op klantcontact en eindkwaliteit.

De bewerkingstool genereert automatisch bijpassend kantenband op basis van het gekozen plaatmateriaal. (Beeld: Wouter van der Sar)

Plaatmaterialen uit de webshop op maat bewerkt

De bewerkingstool is voor elke werkvoorbereider en calculator een essen-
tiële aanvulling. Je opent de tool en kiest een plaatmateriaal uit ‘het magazijn’. Je geeft de afmetingen en eventuele
nerfrichting aan. Een groot voordeel: voor de optie afbanden krijg je op basis van jouw materiaalkeuze een bijpassend
kantenband voorgesteld. Daarna wordt het zaagschema geoptimaliseerd en zie je de nettoprijs voor het materiaal en de
gewenste bewerking(en). Na akkoord wordt de opdracht met één druk op de knop geproduceerd en geleverd.

Gloednieuwe bewerkingstool vanaf medio april beschikbaar

De bewerkingstool gaat medio april live voor alle klanten. Hiermee voer je 24/7 je bewerkingsaanvraag digitaal in en heb je zonder enige wachttijd jouw plaatoptimalisatie met nettoprijs in beeld. Door inzet van de tool creëer je tijd in de productieplanning of reageer je op onvoorziene
omstandigheden zoals uitval van een
collega of tekort aan personeel. 

Slim en efficiënt de mooiste interieur-projecten maken?

Ontdek hier zelf het gemak van de bewerkingstool: www.baars-bloemhoff.nl/bewerkingen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.