Platform voor de interieurbouwbranche
Optimaliseer het pickingproces van individuele platen
Pickbox wordt bediend met een heftruck. (Beeld: www.lubu.cz)

Optimaliseer het pickingproces van individuele platen

In de houtbranche wordt veel gebruik gemaakt van individuele platen. Een bekend probleem daarbij is dat er vaak schade ontstaat aan het plaatmateriaal, of dat het verkeerde plaatmateriaal gepickt wordt. OHRA Regalanlagen GmbH heeft daar nu een passend antwoord op.

Het nieuwe systeem, dat door OHRA is ontwikkeld heet Pickbox. Berry Vanneer, nationaal accountmanager van OHRA Nederland, heeft in de werkgroep voor dit systeem meegeholpen met de ontwikkeling en praat ons bij. “Pickbox is een modulair systeem met invoerstations, pickingstations en uitvoerstations voor plaatmateriaal. Zijn er drie verschillende platen nodig voor een order? Dan verzamelt het pickingsysteem deze op een transportpallet. Deze gaat vervolgens naar het uitvoerstation.”

Berry Vanneer, nationaal accountmanager van OHRA Nederland, heeft in de werkgroep voor dit systeem meegeholpen met de ontwikkeling van Pickbox.

Semi-automatische werkwijze

De in- en uitvoerstations worden bediend met een heftruck. “De rest gaat via vacuüm-grijptechniek”, legt Vanneer uit. “Pickbox is door ons ontwikkeld voor uitgaande goederenstromen, naar de zaagtafel of naar de eindklant. Dat bespaart tijd, schade, fouten en ziekteverzuim. Er hoeft immers niet meer zwaar getild te worden.” Pickbox kan tussen de 70 en 80 platen per uur verwerken en dat allemaal met dezelfde zorgvuldigheid. “De maximale maat die Pickbox accepteert meet 4100 x 2125 mm, met een maximumgewicht van 200 kg”, vervolgt Vanneer. “We verzorgen bij de klant het hele traject, van inmeten van de installatie tot en met het opleveren ervan. Uiteraard hoort daar ook een gedegen aftersales bij. Alles wordt door OHRA tot in de puntjes verzorgd en begeleid.” 

De werkgroep binnen OHRA startte in januari van dit jaar. Vanneer: “We hebben een internationale lancering gehad en alles is te bestellen en leverbaar. Op diverse plaatsen is het systeem naar volle tevredenheid reeds in gebruik.”

Gesimuleerde weergave van het Pickboxsysteem.

Compact systeem met grote impact

Pickbox is een uitermate compact systeem dat niet veel vierkante meters vraagt. De omvang verschilt al naar gelang de wensen van de klant. Er wordt door OHRA gestart met drie varianten. “Er komt een START variant, een BASIC variant en een PRO variant. Afhankelijk van de eisen en wensen van de klant kiest men voor één van deze drie configuraties. Onze ontwikkelingsafdeling zit ondertussen ook niet stil. Er staat een interface op stapel die Pickbox koppelt aan het warehouse managementsysteem van de klant”, zegt Vanneer tot besluit. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.