Platform voor de interieurbouwbranche
Optimale kantenafwerking
Het doel is de best passende lijm te adviseren voor de kantenaanlijmmachine

Optimale kantenafwerking

Geert Nefkens (eigenaar GN Kantentechniek) is sinds 1990 werkzaam in de houtbewerkingsbranche en werkte de eerste tien jaar voor een importeur in houtbewerkingsmachines. Sindsdien ligt zijn hart bij het aanlijmen en bewerken van kantenband.

In zijn dagelijks werk besteedt Geert Nefkens veel aandacht aan:

  • De juiste kantenband matchen bij de te verwerken plaat;
  • Het afstemmen van het inzetten van reinigingsproducten voor stationair gebruik op de kantenaanlijmmachine en/of manueel;
  • Het adviseren van de best passende lijn voor de kantenaanlijmmachine, afhankelijk van gebruikte lijmtechniek en fabricaat.
De klant kan dit met eigen materialen in onze demoruimte komen ervaren.

De meest directe winst is bij de lijm te halen. Voor velen een nog onbekende type smeltlijm is PO oftewel polyolefine. “Deze lijm wordt bijvoorbeeld ook ingezet voor het aanbrengen van een laag lijm op kanten van hete lucht systemen. De lijm is eigenlijk een mix van alle bestaande lijmtechnieken in één. Onze eerste klant met PO lijm werkt er nu drie jaar mee en ondertussen zijn er twaalf klanten die voor deze optie hebben gekozen. Overigens kan deze lijm niet op alle machines verwerkt worden. Er bestaat kans op vervuiling door draden trekken in combinatie met de heel lage viscositeit.”

De heldere transparante of witte PO lijm zorgt voor nagenoeg naadloze overloop van kant in plaat. De lijmverbinding tussen plaat en kant is vocht- en warmtebestendig en vuilafstotend.

Nefkens: “Vier jaar geleden kwamen wij in contact met de Italiaanse fabrikant Fravol die enkel actief is met de ontwikkeling en productie van custom made kantenaanlijmmachines en is een perfecte samenwerking ontstaan. Fravol is de enige fabrikant die een machine kan voorzien voor 4 lijmtechnieken (EVA, PUR, PO met lijmrol en hete lucht).”

GN biedt extra begeleiding in gebruik en periodiek onderhoud door eigen service monteur.

Andere voordelen zijn de flexibele inzetbaarheid, het snelle omschakelen naar uiteenlopende kantendikte of naar massieve of HPL stroken en omgekeerd. De lijmunit met rol is standaard voorzien van een verwisselbare voorraadtank en geschikt voor EVA, PUR of PO smeltlijmkorrels. 

GN biedt extra begeleiding in gebruik en periodiek onderhoud door eigen service monteur. Ook is de kwaliteit van de afwerking op bestaande machines nog te verbeteren. Denk aan montage van sproei-installaties. De sproeisystemen brengen anti-hecht, glij- en koelmiddelen en reiniging aan tijdens het productieproces. De klant kan dit met eigen materialen in onze demoruimte komen ervaren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.