Platform voor de interieurbouwbranche
Op HoutPro+ wordt het verteld!
Er zijn continu demonstraties met natuurlijke materialen.

Op HoutPro+ wordt het verteld!

Schaarse tijden leiden tot innovaties

Omdat energie voor de komende maanden of zelfs nog langer tegen hele hoge tarieven is ingekocht, zullen de prijzen – naar verwachting – voorlopig op een ongekend niveau blijven liggen. De dure energie zorgt voor hoge productiekosten en dus gestegen prijzen. Veel verder stijgen zullen ze niet, maar dalen zal zeker niet met grote sprongen gaan. We zullen dus slim met schaarste moeten omgaan.

Veosys scharnier met demping (rvs) en AvanTech You Illumination lade.

Ostermann is altijd al de leverancier waar per stuk of meter kan worden gekocht. “Door precies de benodigde hoeveelheid te leveren, zijn er geen resten, er is dus minder afval”,  zegt Erik Sambros. “De enorme voorraden en de betrouwbare en snelle logistiek van onze organisatie zorgen er voor dat er weinig eigen voorraad gehouden hoeft te worden: die ligt immers bij Ostermann. Dat scheelt tijd, de klant heeft geen voorraadbeheer en spaart daardoor uiteindelijk ook in schaarse arbeidskracht. Het scheelt bovendien in ruimte en alles wat daarmee samenhangt. Kortom: het bespaart kosten en dus geld.” Bij Ostermann wordt daarom continu geïnvesteerd in logistieke systemen, voorraden en services. Erik: “Het aanbieden van kant-en-klare of voorgemonteerde onderdelen is daarvan een goed voorbeeld. Denk daarbij aan kant-en-klare lades van kwaliteitsmerken Hettich en Grass. Of fronten per commissie, in vele uitvoeringen zoals gefineerde-, gelakte- en foliefronten of fronten met Arpa Fenix.”

Maar ook andere fronten worden geheel op maat geleverd: meubelrolluiken in kunststof, aluminium en hout, schuifdeuren met verschillende profielen en vullingen zoals glas, bedrukt glas, SIBU platen, magnetisch krijtbord of gemelamineerde platen. Of de bekende kaderdeuren met verschillende profielen en glasvullingen.

Forbo linoleum is vanaf 1 meter per 10 centimeter van de rol af verkrijgbaar, zegt Erik. “En deze is zelfs geheel, perfect op maat, in lengte en breedte gesneden, per stuk verkrijgbaar. Dat scheelt veel moeilijke handling, afval en dus tijd, kosten, geld. Ik zei het al eerder.”

Naast het natuurmateriaal Forbo geldt dat ook voor de andere natuurlijke platen die worden aangeboden: alpenweide, korenbloem, rozen, mos, licht doorlatende bladeren om er maar een aantal te noemen.

Ook zijn veel technische profielen en greeplijsten die Ostermann in het assortiment heeft, op maat gemaakt verkrijgbaar. Deze zijn hoogwaardig afgewerkt, iets wat niet ‘zomaar’ even in de eigen werkplaats gedaan kan worden. 

“In de configuratorwereld – te vinden rechts bovenaan de startpagina op
www.ostermann.eu – kan men in één overzicht snel de inmiddels 12 configuratoren vinden, waar de op maat gemaakte onderdelen  besteld kunnen worden”,  legt Erik uit.

Op de komende Houtpro+ beurs zal Ostermann veel van deze innovaties en services laten zien. Bovendien zijn er continu demonstraties waarbij het verwerken van de platen, gemaakt met natuurlijke materialen, centraal staat. Vanaf het verlijmen tot en met het perfect afwerken. Op de stand zelf is verder nog genoeg te zien en te beleven. Natuurlijk worden naast alle services ook delen van het omvangrijke assortiment getoond, met de nieuwste kantenbanden passend bij de nieuwste collecties decoratief plaatmateriaal. Maar ook toont Ostermann de meest recente ontwikkelingen op het gebied van meubelbeslag, zoals lades en scharnieren en meubelgrepen. Erik tot slot: “Ons hele team kijkt er enorm naar uit om de bezoekers weer te kunnen ontmoeten.”

Ostermann staat op HoutPro+. Neem contact op met Ostermann voor toegangskaarten. U ontvangt dan een code waardoor u zich kunt registreren voor bezoek.

Hal 1 – stand 1240  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.