Platform voor de interieurbouwbranche
Op bezoek bij interieurbouwbedrijf Johan Soer
Johan geniet van de optimalisatie binnen zijn bedrijf, dankzij de Holzfraese.

Op bezoek bij interieurbouwbedrijf Johan Soer

Trouwe lezers van Binnenwerk weten inmiddels dat de meest bijzonder CNC-frees herhaaldelijk in de spotlights heeft gestaan. De Holzfraese, die geleverd wordt door Tijhuis Houtbewerkingsmachines, is gebouwd uit Multiplex en zo geconstrueerd dat hij door een normale loopdeur past. Iedere Holzfraese wordt van sterk Multiplex gemaakt, op een andere Holzfraese! De machine, ontsproten aan het brein van Burkhard Bessler, is betaalbaar, functioneel en verrassend goed. Binnenwerk kreeg de kans om deze machine in het echt te bekijken, een kans die we niet lieten liggen. Zo bevonden we ons in Steenwijk, bij Interieurbouwbedrijf Johan Soer.

Ook de bedieningsunit is, net als de Holzfraese zelf, gemaakt van Multiplex.

Een beetje verliefd

Johan is sinds 2004 meubelmaker en interieurbouwer. Zijn bedrijf bedient zowel de zakelijke als de particuliere markt en beschikt over een eigen ontwerpstudio. In de werkplaats worden keukens, kastenwanden, inloopkasten, televisiemeubels, bijkeukenelementen en -in mindere mate- losse meubels vervaardigd. 

“We verwerken hoofdzakelijk decoratief plaatmateriaal en gefineerd plaatmateriaal”, vertelt Johan. “Voorheen bestond ons machinepark uit een formaatzaag, een kantenaanlijmer en een malrijboormachine, annex scharnierboormachine. Sinds maart dit jaar beschikken we over de Holzfraese en eerlijk gezegd ben ik er een beetje verliefd op. Alleen al vanwege de plaatafmetingen die ik erop kan verwerken, 280 cm x 207 cm. Het kan zelfs nog groter, 310 cm x 210 cm. Als je ziet wat je krijgt voor de prijs die gevraagd wordt voor de Holzfraese, dan is dat fenomenaal voor zo’n grote machine.”

Er kan nu veel meer

We vragen Johan wat hij nu meer kan dan voorheen.  “Allereerst kan ik meer productie maken zonder extra personeel. De optimalisatie is enorm, ik kan nu veel complexere producten maken. Een ovaal tafelblad maken betekent met de Holzfraese nog geen half uurtje werk. Met de hand deed ik er een hele dag over. Ik bespaar dus veel tijd en het is verrassend hoe snel ik hem onder de knie heb gekregen. De support die door Tijhuis geleverd wordt is ook grote klasse.”

De Holzfraese staat bij Johan gekoppeld aan het programma Smart WOP.

Digitalisering voor nauwkeurig en snel werken

De Holzfraese staat bij Johan gekoppeld aan het programma Smart WOP. “Dat pakket heb ik meebesteld bij de machine, samen met een paneelplanner. Ik werkte al met Palettecad voor mijn ontwerpen, met Smart WOP gekoppeld aan de machine kan ik elementen die ik 3D op beeld zie, direct naar de machine sturen. Ideaal gewoon. Het werkt snel, het werkt nauwkeurig. Ik ben al 10 jaar bezig met optimalisering, ook in verband met duurzaamheid. We deden al aan zaag- en booroptimalisatie, maar dankzij de Holzfraese, Smart WOP en de paneelplanner hebben we op dat vlak weer een sprong vooruit gemaakt!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.