Platform voor de interieurbouwbranche
‘Onze mensen krijgen nu de kans om zelf meer ambachtelijk werk te verrichten’
Er is meer tijd en aandacht om dat vakkundige werk met liefde uit te voeren.

‘Onze mensen krijgen nu de kans om zelf meer ambachtelijk werk te verrichten’

Niveau van afwerken ligt duidelijk hoger

De aanschaf van een nieuwe CNC-machine brengt veel voordelen met zich mee. Dit is vaak tot verrassing van de traditionele vakmensen die de aanschaf van een moderne machine nog wel eens als een bedreiging willen ervaren.

Linda Reichardt is mede-eigenaar van Studio VOI, een meubelmakerij gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van luxe, moderne interieurs. Samen met haar zakenpartner Joachim van Osch besloot ze onlangs tot de aanschaf van een nieuwe CNC-machine bij Felder Nederland. 

Joachim van Osch en Linda Reichardt.

“Toen we het nieuws aan het team bekend maakten, keken twee van onze traditionele meubelmakers elkaar aan en zeiden: ‘Daar verdwijnt ons werk als vakman.’ Maar wat blijkt? Het tegenovergestelde was waar. Dankzij de aanschaf van deze machine krijgen ze juist meer tijd om aandacht te besteden aan het ambachtelijk werk. Denk daarbij aan het afwerken van bepaalde rondingen en andere detailleringen van het meubel- en interieurwerk. Eigenlijk zijn ze alles wat ze doen nóg meer gaan waarderen. Er is nu meer tijd en aandacht om dat vakkundige werk met liefde uit te voeren.”

Complete interieurs

De opdrachten die Studio VOI krijgt zijn voornamelijk afkomstig van particulieren, waarbij het maken van de luxe meubels en dito interieur vooral gebeurt met natuurlijke materialen. “Vaak gaat het om complete interieurs”, zo laat Reichardt weten. 

De Format4 creator950 CNC machine biedt complete CNC bewerking op geringe oppervlakte

“Dan gaat het dus niet alleen om meubels, maar ook om wandbekleding, vloeren, het lichtplan, stoffering et cetera. Alles is bij ons in eigen handen. Vanaf het ontwerp tot aan de productie. Zo hebben we recent nog het complete interieur verzorgd voor een luxe villa, maar het kan net zo goed bijvoorbeeld alleen om een slaap- of badkamer inclusief kasten gaan.”

Eerste contact 

Een kleine drie jaar geleden kwamen Linda en Joachim voor de eerste keer in contact met Felder Nederland vanwege de aanschaf van een Format 4 CNC-boormachine, type creator950 advanced. Van Osch: “Dit is een apparaat dat zowel geschikt was voor het standaardwerk als voor het maken van rondingen en profielen. Felder beschikte over een machine die perfect aansloot bij onze wensen. Het apparaat verzorgt het standaard boorwerk en onze mensen kunnen daardoor de focus leggen op de detailleringen. Daarnaast hebben wij het contact met het team als ontzettend prettig ervaren. Het was nooit opdringerig, ze waren deskundig en behulpzaam.”

Super nauwkeurige formaatzaagsnedes met het veiligste systeem voor het team, preventive contact system van Felder.

Voordelen

In 2022 was de tijd rijp voor een nieuwe geavanceerde zaagmachine. “De formaatzaag in onze werkplaats was niet langer meer toereikend voor de meubels en het interieur dat wij ontwerpen”, zo vervolgt van Osch zijn uitleg. Reichardt knikt bevestigend. 

“Bij het gebruik van deze machine door verschillende medewerkers kon bij het boren een verschil van 1 millimeter ontstaan. Dankzij de digitale capaciteiten van deze nieuwe Format 4 kappa 550 e-motion formaatzaag wordt nu alles perfect en strak uitgevoerd. Dankzij de geleverde ARDIS zaag-optimalisatiesoftware is het mogelijk om het juiste programma in te lezen. Vervolgens kan via de barcodescanner het juiste onderdeel worden gescand.  Het bijbehorende softwarepakket zorgt daarmee voor de nodige tijdwinst en haalt werkdruk weg bij onze medewerkers. Daardoor kunnen ze meer aandacht aan hun eigen ambachtelijk werk besteden. Denk op dat vlak aan het frezen van letters of een logo in een snijplank. Dankzij deze aanschaf ligt het niveau van afwerken duidelijk hoger dan in het verleden. Dat is zowel voor onszelf als voor de klant een absolute meerwaarde.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.