Platform voor de interieurbouwbranche
‘Onze medewerkers zien deze machine als een gadget’

‘Onze medewerkers zien deze machine als een gadget’

De keuze voor een nieuwe machine heeft vele voordelen, zo ondervond ook Sam Braan, directeur van MR Interieur Design. Niet alleen verloopt het productieproces sneller en secuurder, ook de klant krijgt een nog hoogwaardiger product aangeboden. Hij koos voor een kantenaanlijmer van Holz-Her, type Lumina 1594.

Inloopkasten, draaideurkasten, tv-meubels. De kwaliteitswensen zijn zeer divers en in de loop der jaren steeds hoogwaardiger geworden, zo merkt Braan. “Ooit zijn wij begonnen als schuifdeurspecialist, dat was vaak standaard werk. Nu produceren wij maatwerkkasten. De consument heeft namelijk steeds specifiekere wensen als het gaat om kasten. Omdat wij de beschikking hebben over een modern machinepark, is bij ons eigenlijk wel alles mogelijk. Wij maken kasten precies op maat: zeg maar gerust op de millimeter.”

Met 220 verkooppunten in het land beschikt MR Interieur Design over een groot netwerk. De klant maakt zijn of haar wensen bij de betreffende winkel kenbaar en het team van Sam Braan maakt de kast op maat.

De toenemende wensen op het gebied van kwaliteit en details, zorgde ervoor dat Braan besloot zich te oriënteren op een nieuwe kantenaanlijmmachine. “De oude machine moest te vaak handmatig worden bijgesteld. Dat kost tijd en dus ook geld. Bovendien vereist dat ook veel specifieke kennis bij de medewerkers. De nieuwe kantenaanlijmmachine moest dus aansluiten bij de wensen van de klant van nu.”

Braan nam contact met op Molendijk Houtbewerkingsmachines. Nee, hij ging niet shoppen. De keuze voor deze leverancier was duidelijk. “In de afgelopen jaren hebben we veel contact gehad met Martijn Molendijk en zijn team. Hun kennis en service zijn gewoon top en dat is toch een meerwaarde bij de aanschaf van een nieuwe machine.”

Waarom deze kantenaanlijmer van Holz-Her uit de Lumina serie? “Het hele proces is dankzij deze machine voortaan automatisch gestuurd en de bediening is heel eenvoudig te leren. Alle medewerkers slaagden er op korte termijn in om de machine aan te sturen.”

Deze nieuwste generatie kantenaanlijmmachines zorgt voor een zeer snelle omschakeling naar verschillende toepassingen en garandeert een hoge herhalingsnauwkeurigheid, precisie en een lange levensduur. Tevens is het goed te weten dat op deze machine verschillende bewerkingen tegelijkertijd kunnen worden uitgevoerd. De nieuwe intelligente besturing maakt een nog intuïtievere aanpassing van alle frees- en schraapbewerkingen mogelijk. Zo kan de operator op elk moment visueel zien welke correcties in welke richting worden uitgevoerd.

Het meedenken vanuit Molendijk Houtbewerkingsmachines was voor Braan ook belangrijk bij de aanschaf. “Zij proberen zich echt in het bedrijfsproces in te leven. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ze ons een dure machine wilden aansmeren. Wij twijfelden tussen twee types. Mede dankzij het open advies kregen wij zicht op aspecten die voor ons productieproces belangrijk zijn. Het is gewoon maatwerk, toegesneden op de capaciteiten en wensen van het bedrijf.”

Het plaatsen van deze kantenaanlijmer nam ongeveer twee tot drie dagen in beslag. Op de laatste dag kreeg het team van MR Interieur Design nog een specifieke training, toegespitst op het gebruik van de nieuwe machine. “We kregen alle gelegenheid om vragen te stellen. Het team werkt nu een tijdje met deze kantenaanlijmer en iedereen is heel enthousiast. Door de gebruiksvriendelijkheid beschouwen ze deze kantenaanlijmer als een gadget waar iedereen mee uit de voeten kan. Bovendien hoeven de panelen na bewerking niet meer gereinigd te worden. Dat was voorheen wel het geval. Kortom: wij zijn bijzonder tevreden en zien louter voordelen door de aanschaf van deze machine.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.