Platform voor de interieurbouwbranche
‘Onze lijmen hebben een hoge kwaliteit én zijn steeds beschikbaar’

‘Onze lijmen hebben een hoge kwaliteit én zijn steeds beschikbaar’

Dat geldt ook voor de productie van lijmen, waar de grondstoffen door de petrochemische industrie uit aardolie geraffineerd worden. Vandaag kunnen de raffinaderijen niet snel genoeg produceren en stegen ook nog eens de transportkosten voor zeevrachten door een beperkte beschikbaarheid van containers. H.B. Fuller, één van de grootste lijmproducenten wereldwijd, kan dankzij de vaste contracten met de toeleveranciers toch steeds kwaliteit en beschikbaarheid van zijn lijmen garanderen. Maiburg (Waalwijk) staat in voor de verdeling van de Rakoll®-houtlijmen van deze Amerikaanse fabrikant.

Rakoll®-houtlijmen

Maiburg verdeelt onder meer de gekende Rakoll®-houtlijmen van H.B. Fuller, een marktleider als het gaat om de productie van lijmen. Deze sector heeft vandaag te kampen met een verminderde aanvoer van grondstoffen. Door Covid-19 was de vraag naar olie in eerste instantie gedaald, maar vandaag kunnen de raffinaderijen de grondstoffen voor lijm uit aardolie niet snel genoeg leveren. Zo werd de grootste raffinaderij ter wereld, gevestigd in de Amerikaanse staat Texas, zwaar getroffen door een hevige sneeuwstorm. Bovendien zorgt een beperkte beschikbaarheid van containers voor een sterke stijging van de kosten voor de zeevrachten.

“Aangezien H.B. Fuller grotendeels vaste contracten met de toeleveranciers afgesloten heeft, kunnen ze steeds dezelfde hoge kwaliteit van lijmen produceren en ook nog eens de beschikbaarheid garanderen. Voor ons als verdeler is dat een sterke troef,” gaat de sales manager verder. “Innovatie en duurzaamheid staan bovendien centraal. Zo kunnen we onze klanten sterke en betrouwbare lijmen leveren, die tevens bijdragen aan het verlagen van gevaarlijke emissies van formaldehyde en andere vluchtige organische stoffen bij het verlijmen van plaatmateriaal. Een voorbeeld daarvan is de Rakoll 4933, een 100 % formaldehydevrije witte houtlijm. Deze lijmen resulteren niet alleen in een hogere productiviteit op de werkvloer, maar zorgen vooral ook voor een gezondere werkomgeving.”

Meer informatie

Wil je meer weten over de situatie op de grondstoffenmarkt, neem gerust contact op met één van de lijmspecialisten van Maiburg. Interesse in ons assortiment, vraag dan de gloednieuwe lijmbrochure aan en krijg tijdelijk een gratis staaltje van de 100 % formaldehydevrije witte houtlijm Rakoll 4933.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.