Platform voor de interieurbouwbranche
‘Onze klanten stellen specifieke eisen aan fineer’

‘Onze klanten stellen specifieke eisen aan fineer’

Hout is een natuurproduct, waarbij normaliter de regel geldt, dat men moet accepteren dat het eruit ziet zoals de natuur het heeft gemaakt. Toch is er een uitzondering op die regel. Erik Leeuwenburgh, directeur en eigenaar van Leeuwenburgh Fineer BV bedient klanten die wel degelijk eisen stellen aan fineer. “Zij willen iets bijzonders en men heeft strak omlijnde ideeën over hoe het beeld moet zijn.” Door producten op order te produceren vanaf het onbewerkte fineer, kan de klant fineerproducten krijgen die optimaal zijn voor de toepassing.

Daarmee kunnen zij zich onderscheiden ten opzichte van hun concurrentie. Leeuwenburgh Fineer BV kan dankzij expertise en productieproces inspelen op deze specifieke wensen. “Om fineertypes en kwaliteiten vast te houden voor herhalende orders, worden platen tijdens de productie in lijn gefotografeerd.”

3D hewn smoked oak.

 

Leveren wat de klant vraagt en vooral wat deze nodig heeft

“Wie standaardplaten koopt van een bulkproducent, krijgt maar net wat er dan op de stapel ligt, waar men het dan maar mee moet doen. Bij ons is het zo dat wij op basis van specifieke projecteisen gaan produceren voor onze klanten, waarbij wij ervoor zorgen dat alle fineer in het project bij elkaar past. Hout kan uit dezelfde stam komen of meerdere op type bij elkaar gezochte stammen, voorkleuring en nabewerking zijn identiek. We hebben controle over het hele proces”, aldus Leeuwenburgh.

Naast een feilloos en goed gecontroleerd eigen productieproces, is er nog een belangrijke factor om tot fineer te komen waar de klant blij van wordt: “We komen op een punt dat we willen weten wát de klant gaat maken met ons fineer. Door onze expertise kunnen we namelijk prima meedenken en komen we soms met betere alternatieven waar de klant zelf niet aan heeft gedacht, of kon denken. De consistentie in het beeld van het fineer loopt bij ons op orderniveau. Dat kan inhouden dat we ook fineer meeproduceren dat op voorraad wordt gelegd, om in te zetten bij naleveringen op een project. Zo hoeft niemand zich zorgen te maken of een reparatie of nalevering wel matcht met een voorgaande levering.”

Balkenhout geoxideerd koper.

 

Compleet afgewerkt fineer met een constante factor, uit voorraad

Onder de naam ‘De Selectie’ heeft Leeuwenburgh Fineer BV een schitterende collectie Lignapal fineer. Fineer dat te verwerken is als HPL.  “Voor ontwerpers die zich willen verzekeren van een constante factor in totaliteit is dit een perfecte oplossing. De gelakte fineervellen komen op een kunsthars/laminaatdrager, in 32 prachtige referenties. Uiteraard met perfect bijpassend kantenmateriaal”, vervolgt Leeuwenburgh zijn verhaal. ‘What you see is what you get bij De Selectie’.

3D carbon naturel.

 

Specialiteiten die aanspreken

“Een hardloper op het moment is balkeneiken, bij ons verkrijgbaar in 6 kleuren en 2 fineerdiktes. Een mooi rustiek product, waar steeds meer vraag naar is”, aldus Leeuwenburgh. “We snijden het fineer van verouderde eiken balken, in dikte van 0,9 mm en 2,4 mm. In het kleurenpallet vind je onder andere naturel, vergrijsd, licht gerookt, gerookt, het nieuwe jeans en anctraciet. We verlijmen dit fineer op zwart gebeitste platen, omdat we dan geen zwarte lijm hoeven te gebruiken, die door de poriën als vlekjes zichtbaar zou kunnen worden. Door de zwarte drager blijft bij de randen en bij scheuren de ondergrond zwart. De randen laten we ongemoeid, zodat de optiek van gestapelde balken behouden blijft. De ‘hewn oak’ versie is 3D en kent een extra houtstructuur, die onder druk en temperatuur verdiept is aangebracht.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.