Platform voor de interieurbouwbranche
‘Onze assortimentskeuzes zijn gebaseerd op het gemak dat we de klant willen leveren’
Wanneer oppervlakken en materialen in donkere tinten worden gecombineerd, creëert de keuken-, meubel- of interieurbouwer een chique uitstraling en een interieur, waarbij men zich prettig bij voelt. De passende meubelkanten zijn bij Ostermann direct uit voorraad leverbaar.

‘Onze assortimentskeuzes zijn gebaseerd op het gemak dat we de klant willen leveren’

De tijden zijn dynamischer dan ooit. En dan hebben we het over Oekraïne, de grondstoffentekorten en oplopende prijzen voor energie. We wisselden hierover van gedachten met Erik Sambros, bij Ostermann verantwoordelijk voor Nederland, Scandinavië en Polen.

1. Wat zijn t.a.v. ‘decors en oppervlakken’ de belangrijkste trends? 

Erik: “Dat zijn zeker de matte oppervlakken. Ook donkere kleuren en decors zijn erg in trek. De trendkleuren zijn grijs en, natuurlijk, zwart en het hele palet van blauw en groen. Ook natuurlijke kleuren zijn belangrijk. Denk daarbij aan zand, aarde of steen kleuren. Dit zijn tijdloze kleuren en ze passen in de trend van duurzaamheid. Wat reproducties betreft, zijn vooral marmerdecors en realistisch ogende houtdecors in de mode. Natuurlijkheid in het algemeen is een belangrijk thema. Terwijl West-Europa de neiging heeft meer mat en rustig te zijn, is in Oost-Europa ook glans beslist in.” 

Meubels in beige, bruine of grijze kleuren zijn zeer breed inzetbaar en met verschillende trends en kleuren te combineren.

2. Goed dat je dit zegt. Jullie online shop is in 15 verschillende landen actief. Hoe gaat dat?

Erik: “De grote producenten van gemelamineerde spaanplaat voeren allemaal een Europese collectie, met slechts minimale verschillen per land. Er zijn alleen ook nog kleinere producenten die in het land zelf dan succesvol zijn. Italië is de trendsetter. Daar was mat al in de mode, terwijl we hier vooral nog met hoogglans werkten. Ik zou zeggen dat de trend zich verplaatst van Italië via België en Nederland naar Duitsland. Hoe verder je naar het oosten gaat, hoe kleurrijker en glanzender de kleuren en decors zijn. In Scandinavië blijven het lichte kleuren en rustige decors. Dan verschillen de diktes van het kantenband ook per land of regio. Gelukkig zijn wij in alle diktes goed gesorteerd.”  

Hetzelfde systeem. Meer mogelijkheden. Plug-and-Play. Bij Ostermann is meubelverlichting SmartHome-compatibel.

3. Hoe beslissen jullie wat verder in jullie assortiment wordt opgenomen?

Erik: “Met ons complete assortiment (kantenband, lijmen, meubelbeslag, verlichting, werkplaatsartikelen en meer) willen wij het dagelijkse werk van de keuken-, meubel- en interieurbouwer zo gemakkelijk mogelijk maken. Dáár zijn al onze keuzes op gebaseerd. Wanneer wij nieuwe trends of materialen ontdekken, gaan wij na of er bij onze klanten een behoefte bestaat. Die informatie komt vooral uit de duizenden gesprekken die we als groep dagelijks met onze klanten voeren. Als het product in onze portefeuille past en er vraag naar is, nemen we het op. Zo simpel is het eigenlijk.”

Altijd een goed idee. Wat eruitziet als twee ‘normale’ meubelfronten, is daadwerkelijk een praktische doorgang naar de multifunctionele bijkeuken erachter. Zo is de toegang naar de ruimte speels ‘verstopt’ en kan men snel iets uit de voorraad- of linnenkast pakken.

4. In de laatste jaren is er veel meer druk op de beschikbaarheid van grondstoffen, olie en gas ontstaan. Hoe gaan jullie daarmee om?

Erik: “We zijn via onze online shop natuurlijk goed bereikbaar gebleven tijdens de verschillende lockdowns. In die tijd hebben we nog meer handige tools online ontwikkeld, zoals 11 verschillende configurators, waarmee de klant makkelijk producten op maat kan bestellen. Dit levert flink wat tijdsbesparing op, wat in tijden van personeelskrapte een erg belangrijke factor is.”

“Verder werken we voornamelijk met Duitse leveranciers. De langjarige relaties zorgen ervoor dat we in nauw overleg onze voorraden konden en kunnen aanpassen, waardoor we onze klanten konden blijven voorzien van het gevraagde materiaal.”

“Het conflict in Oekraïne zorgt er helaas voor dat de door ons allen gehoopte vermindering van de spanningen op de grondstoffenmarkten alleen maar groter is geworden. Het stuwt prijzen verder omhoog. Wij proberen deze voor onze klanten zo laag mogelijk te houden, maar we moeten uiteraard ook doorberekenen. Hopelijk wordt de piek binnenkort bereikt en kunnen we echt aan ontspanning gaan denken.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.