Platform voor de interieurbouwbranche
Ontwikkeling nieuw hoofdkantoor DecoLegno op HoogTij

Ontwikkeling nieuw hoofdkantoor DecoLegno op HoogTij

HoogTij aantrekkelijk voor de interieurindustrie

HoogTij, de havenlocatie van de Zaanstreek en Metropoolregio Amsterdam, blijkt een aantrekkelijke locatie voor bedrijven uit de Nederlandse interieurindustrie. Ook DecoLegno gaat zich hier definitief vestigen, en heeft onlangs een perceel grond in eigendom gekregen. Daarmee is het startsein gegeven voor de ontwikkeling van een eigentijds en duurzaam hoofdkantoor.

Voor de ontwikkeling van een nieuw hoofdkantoor heeft DecoLegno onlangs een perceel grond van 3350 m² op HoogTij in eigendom gekregen. Tien jaar geleden werd DecoLegno in Zaandijk opgericht door Patrick Leering, Guido Hofman en Annemarie Wallenburg. Als exclusief leverancier van de collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf is het bedrijf inmiddels een gevestigde naam bij architecten, interieurbouwers en meubelmakers. Dit jaar wordt het 10-jarig jubileum gevierd, en met de plannen voor de ontwikkeling van een nieuwe bedrijfslocatie op HoogTij gaat het bedrijf een nieuwe fase in.

HoogTij is een centraal gelegen locatie met bedrijfskavels in het industriële hart van de Zaanstreek en Metropoolregio Amsterdam. Het gebied is volop in ontwikkeling en er zijn ambitieuze plannen voor verduurzaming en een circulair bedrijfsleven. Eind 2018 opende het nieuwe hoofdkantoor van interieurbedrijf Zuiver haar deuren. En dat was misschien wel dé grootste trekker voor andere partijen uit de interieurindustrie om zich ook op deze locatie te willen vestigen.

Respect voor het karakteristieke Zaanse landschap

De plannen voor het nieuwe hoofdkantoor van DecoLegno zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de gemeente Zaanstad, Bouwkundig adviesbureau B22 en Nunc Architecten. Met respect voor de omgeving en de zichtlijnen naar het karakteristieke Zaanse landschap is een gebouw ontworpen dat beantwoordt aan de hedendaagse eisen met betrekking tot duurzaamheid en design.

“Het gebouw zorgt door de herkenbare kapvorm, en de duidelijke entree voor een expressieve beëindiging van de straatwand. Door deze entree en het grote venster dat zicht geeft op de showroom ademt de nieuwbouw DecoLegno”, aldus de heer Brunsmann van Nunc Architecten.

“Het ontwikkelperspectief van HoogTij, de centrale ligging én de aanwezigheid van andere interieurbedrijven was voor ons van doorslaggevende betekenis om te kiezen voor deze locatie. Het is de ambitie om in het 2e kwartaal 2022 het nieuwe hoofdkantoor te betrekken”, aldus Guido Hofman van DecoLegno.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.