Platform voor de interieurbouwbranche
Ontwerpers en fabrikanten helpen om het beste werk te leveren
Cutr verbindt ontwerpers en fabrikanten in de houtindustrie. (Beeld: FS mueritz)

Ontwerpers en fabrikanten helpen om het beste werk te leveren

Houtbewerking optimaliseren

Ook in de houtverwerkende industrie is de concurrentie groot. Kwaliteit, flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid zijn belangrijke schakels om als maakbedrijf succesvol te zijn. Cutr helpt fabrikanten en ontwerpers om het beste werk af te leveren. Dat gaat van het maken van offertes en het optimaliseren van CAD-bestanden tot het realiseren van CNC-gefreesde producten. Een team van specialisten luistert eerst naar de problemen van de klanten en gaat vervolgens op zoek naar een gepaste oplossing om de houtbewerkingsprocessen te optimaliseren.

Cutr bestaat uit een team van ingenieurs, houtbewerkers en ontwerpers die de houtproductie voor alle betrokkenen eenvoudiger, sneller en goedkoper willen maken. 

Cutr koppelde TILER aan een fabrikant uit hun netwerk die hielp met frees- en assemblagewerk om houten platforms te bouwen waarin een oplaadtegel geïntegreerd werd. (Beeld: Rogier Chang Bedrijfsfotografie)

“We zien onze dienstverlening zeer ruim: van idee tot product. Met behulp van software worden CAD-bestanden geanalyseerd om snel offertes te genereren. Onze ingenieurs geven op aanvraag ondersteuning bij de optimalisatie en het productieklaar maken van ontwerpen. Ze voeren ook foutcontroles op de bestanden uit. En dankzij een netwerk van fabrikanten, gespecialiseerd in zaag- en CNC-werk, kunnen we steeds een perfecte match voor elke klant krijgen. Ons team begeleidt de bestellingen van begin tot einde”, stelt mede-oprichter Oscar Peppitt. 

“Elk project loopt op eenzelfde manier. We luisteren eerst naar de klant en zijn behoeften en problemen. Vervolgens gaat ons team op zoek naar een oplossing op maat, die helpt om de bedrijfsprocessen efficiënter te maken en de productiviteit te verhogen.”

Voorbeeld uit de praktijk

Cutr heeft in een jaar tijd een sterke reputatie opgebouwd. Neem bijvoorbeeld het project van TILER, de firma die ’s werelds eerste draadloze inductielader voor e-bikes ontwikkelde in de vorm van een oplaadtegel en een fietskickstand. “De firma had tien houten oplaadstations nodig die elk een oplaadtegel omsloten. Daarbij moesten houten onderdelen op de CNC-machine gefreesd worden en vervolgens geassembleerd worden om het platform te bouwen. Ze waren echter op zoek naar een productiepartner die de klus snel kon uitvoeren”, legt Peppitt uit. 

“We konden TILER aan een fabrikant uit ons netwerk koppelen, die de capaciteit had om snel te produceren en ook nog eens de vereiste kwaliteit kon leveren. Binnen enkele dagen waren de onderdelen voor de laadstations klaar voor productie en levering. Eén van onze teamleden voerde de kwaliteitscontrole uit en stelde vast dat de fabrikant de afschuiningen aan de randen niet uitgevoerd had. Binnen enkele uren werd dit probleem door ons samen met de productiepartner opgelost.”

HAL 1 – STAND 1311

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.