Platform voor de interieurbouwbranche
Ontmoetingscentrum De Eng voorzien van nieuw interieur in kantines
De bar op de benedenverdieping, voorzien van keramisch tegelwerk uit Italië.

Ontmoetingscentrum De Eng voorzien van nieuw interieur in kantines

Wie denkt aan (sport)kantines, ziet meestal een uniform ingerichte ontmoetingsplek voor zich. Een verzameling tafels, stoelen, barkrukken en een bar, in een omgeving die er nou niet echt inspirerend uitziet. Ontmoetingscentrum De Eng in Voorthuizen is een echt gemeenschapshuis, waar de Voorthuizenaren elkaar kunnen ontmoeten, samen kunnen sporten en waar je graag wilt zijn. Om die reden gaf men Zevenbergen Efficiency uit Barneveld de opdracht om een stijlvol interieur te realiseren, met alles erop en eraan.

Gert kijkt terug op een mooie samenwerking met zowel Zevenbergen Efficiency als Goedyd.

Daniëlle van Schoonhoven van Zevenbergen Efficiency schakelde Hardeman maatwerk voor interieurs voor de bouw van het interieur, dat gerealiseerd moest worden aan de hand van het ontwerp van Yvette Nebbeling, van Goedyd. Gert Bruinekreeft van Hardeman vertelt er meer over.

Zelfs aan de bowlingballen is gedacht

“De Eng heeft een sociale functie, geheel vormgegeven en ingericht naar de huidige maatstaven”, opent Gert het gesprek. “Vroeger was die rol weggelegd voor het dorpshuis. Qua beleving en geboden faciliteiten is zo’n modern ontmoetingscentrum echter niet meer te vergelijken met vroeger.” Er zijn twee verdiepingen door Hardeman voorzien van op maat gemaakte, vaste meubels. Gert licht toe: “Beneden bevindt zich onder andere een bowlingcentrum. De kantine beneden is door ons voorzien van een bar, achterkasten, een keuken, een flessen- en glazenrek en zelfs een opbergkast voor bowlingballen.”

Ook de bowlingballen hebben een eigen opbergmeubel.

Boven bevindt zich een tweede kantine, behorend bij de sportzaal. “Ook daar hebben we de bar gemaakt, inclusief de achterkasten, een keuken en een flessen- en glazenrek. Je vindt er meerdere meubels van onze hand, waaronder bijvoorbeeld een opbergkast voor muziekinstrumenten en kasten voor sportattributen”, aldus Gert. Al met al was er redelijke haast geboden bij het werk: “Er moest fris gestart kunnen worden na de bouwvak. Dat betekende dat we er geen gras over konden laten groeien. Uiteraard is het allemaal gelukt binnen de gestelde termijnen.”

De tafels en stoelen komen van Zevenbergen Efficiency.

Robuust uitgevoerd, elegant design

De beide barmeubels zijn rondom voorzien van speciale tegels uit Italië, van keramiek. “Onder het bar blad van kunststof is ledverlichting gemonteerd, die het bovenste deel van het tegelwerk beschijnt, alsmede de zittingen van de barkrukken. Naast het feit dat de tegels zo optimaal tot hun recht komen, nodigt het aanlichten van de barkrukken uit om plaats te nemen”, vertelt Gert. “Alles is robuust uitgevoerd, maar in een elegant design. Dat maakt alles zo attractief. Het flessen- en glazenrek is – letterlijk – een mooi ‘staaltje’ werk: ze zijn gemaakt van structuur gepoedercoat staal in ral 9005. Dat komt ook uit onze keuken. Dit rek maakt dan ook een mooie verbinding met het plafond en draagt bij aan een stuk industrial look.”

Gert kijkt terug op een mooie samenwerking met zowel Zevenbergen Efficiency als Goedyd. Het allerbelangrijkste is echter een tevreden eindklant. “Daar doen we het tenslotte voor.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.