Platform voor de interieurbouwbranche
Ontdek de mogelijkheden van glasfolie
Man Protection is officieel distributeur van LLumar® glasfolie, dat staat voor kwaliteit en duurzaamheid.

Ontdek de mogelijkheden van glasfolie

Glasfolies zijn uitstekend toepasbaar om de veiligheid, inbraakwerendheid, isolatie en privacy van een gebouw te verhogen én om de gevel een esthetische upgrade te geven. Daarnaast zijn de folies zeer geschikt voor het weren van warmte, licht, schittering en schadelijke UV-straling (99,9 procent). 

Glasfolie biedt vele voordelen die vaak met elkaar zijn te combineren. Onbehandeld glas laat warmte, licht en schadelijke UV-straling van de zon ongehinderd door. Hierdoor kan het binnen erg warm worden, zullen materialen sneller verkleuren en kan men last ondervinden van schitterend zonlicht.

Glasfolie biedt veel voordelen die vaak met elkaar zijn te combineren. (Beeld: Marco van Ammers Fotografie)

Door de toepassing van warmtewerende folie op de ramen, is het mogelijk de opwarming door de zon op het glas tot wel 90 procent te reduceren. Hiermee ontstaat een aangename werk- en leefomgeving. Het klimaat binnen blijft optimaal en men bespaart tevens op het energieverbruik van de airco. Zonwerende glasfolies zijn uitermate geschikt voor woningen, kantoren, winkels, ziekenhuizen en scholen. Deze spiegelfolie draagt bij aan een moderne uitstraling van een pand.

UV-werende glasfolie is een glasheldere folie die maar liefst 99,9 procent van de schadelijke ultraviolette stralen weert. Hierdoor zullen kwetsbare voorwerpen en materialen zoals kleding, meubilair, antiek en kunst aanzienlijk minder snel verkleuren. Deze folie zien we vaak terug bij etalages en winkelruiten, kantoren, woningen en musea. 

De folie ‘Etched Glass’ is een matte folie die wel licht doorlaat maar geen beeld. Het wordt vaak toegepast in ruimtes waar rust en privacy essentieel zijn, zoals vergader- en werkruimtes. Ook behoren diverse logo’s, belettering of andere afbeeldingen tot de mogelijkheden welke zijn af te stemmen op de huisstijl. 

Glasfolie versterkt glas en zorgt voor een verhoging van de (persoonlijke) veiligheid. 

Bij ruitbreuk houdt de folie de scherven bij elkaar en blijven eventuele splinters achter de folie vastzitten. Veiligheidsfolie wordt vaak toegepast bij woningen, kantoren, winkels, ziekenhuizen, scholen, gymzalen en kinderdagverblijven als doorvalbeveiliging, maar ook in de voedingsindustrie zodat glassplinters niet in het voedsel terecht kunnen komen.

Ruiten zijn de zwakste schakel binnen een woning of pand. Inbraakvertragende glasfolie maakt het glas vele malen sterker. Deze folie voldoet aan de norm EN 12600, klasse 2B2/1B1 en is tevens verkrijgbaar in combinatie met warmtewering.

Man Protection is officieel distributeur van LLumar® glasfolie, dat staat voor kwaliteit en duurzaamheid. De raamfolie wordt door professionele VCA-gecertificeerde installateurs gemonteerd, zodat men gegarandeerd is van een deskundige uitvoering en een optimaal resultaat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.