Platform voor de interieurbouwbranche
Omhels nostalgische neutrale tinten en eenvoudig comfort

Omhels nostalgische neutrale tinten en eenvoudig comfort

Verzachtte tinten dienen als verlossing voor de overprikkelde consument…

In een tijdperk van het ‘nieuwe normaal’ en geestelijk en lichamelijk welzijn belangrijker dan ooit is geworden, verlangen consumenten naar eenvoudig comfort en een vertraagde levensstijl. Ze zijn op zoek naar manieren om te ontsnappen aan het dagelijks leven en proberen hun eigen persoonlijke retraite te creëren. Om onze eigen creativiteit te helpen uitdrukken presenteert Sigma Coatings de trendkleuren 2021, geselecteerd door onze wereldwijde kleurexperts.

“We willen professionals en consumenten in staat stellen om een meer persoonlijke kijk op kleur te hebben en met vertrouwen kleuren in hun projecten en huizen op te nemen”, legt Donna Taylor, PPG’s commerciële kleurexpert Sigma Coatings uit. “Met behulp van onze trendkleuren 2021 en de 60-30-10 ontwerpregel leiden we hen door de wereld van de kleur en hopen we zo het proces van kleurkeuze te vergemakkelijken en hen te helpen hun creativiteit te laten bloeien”. Geïnspireerd door de veranderende en diverse levensstijlen zijn de trendkleuren van 2021 gericht op welzijn en het vinden van balans. “Met de wereld als schuilplaats voor de betere helft van het jaar, zijn we begonnen te verlangen naar menselijke verbondenheid en omarmen we eenvoudige activiteiten, waaronder wandelen, bakken en tuinieren,” zegt Donna Taylor. “Deze organische maar hoopvolle kleuren, die vooral te vinden zijn in ons ‘Be Well’ trendpalet, vertegenwoordigen waar we naar hebben verlangd na decennia van over-stimulatie en overconsumptie – eenvoud en rust.” De toenemende behoefte aan comfort, menselijke verbondenheid en mindfulness waren terugkerende thema’s tijdens PPG’s Global Colour Workshop. Dit jaarlijkse evenement brengt meer dan 50 PPGkleurstylisten uit de automobiel-, consumentenelektronica, lucht- en ruimtevaartindustrie en de architectonische verf- en beitsindustrie samen. Gedurende enkele dagen analyseren de stylisten route, de levensstijl, de demografie, de geografie, de wereldwijde gebeurtenissen en de interculturele maatschappelijke inspiraties om te bepalen welke kleuren het PPG wereldwijde trendverhaal zullen weerklank vinden en vertegenwoordigen.

Bruin, het nieuwe grijs.

De afgelopen jaren hebben grijstinten de interieurwereld gedomineerd als de perfecte neutrale kleur. Maar nu consumenten verlangen naar meer warmte en op zoek zijn naar die verbinding met de aarde, bewegen we ons van de koelere grijstinten naar de warmere bruintinten. Zoals Donna uitlegt: “Wanneer de wereld gebeurtenissen meemaakt die onrust, angst en verdriet veroorzaken, hebben we de neiging om op natuurlijke wijze te neigen naar troostende kleuren die ons in staat stellen om een persoonlijke terugtrekking uit de wereld te creëren. Deze comfortkleuren zijn vergelijkbaar met ‘comfort food’ – beide bieden een zeker gevoel van vertrouwdheid en normaliteit bij het zien van het onbekende”. Transcend (PPG1079-4) is een voorbeeld van zo’n kleur, het is een warme tint met een zachte rode ondertoon, waardoor de kleur nog complexer is dan een vlak beige. De veelzijdige kleur kan worden gebruikt als hoofdkleur voor grote open concepten, maar werkt ook prachtig samen met andere neutrale kleuren en genuanceerde pastelkleuren of zelfs als achtergrond om meer levendige kleuren te laten knallen. Het is daarom dat we deze kleur graag onze verhoogde neutraliteit noemen en het is te vinden in alle drie de trendpaletten.

Be Well – Comfort creëren

In het hart van ons trendverhaal staat het Be Well palet. Dit palet is bedoeld voor de consument die mindfulness en intentie volledig wil omarmen, met natuurlijke tinten die herstellend en optimistisch zijn. Een uitgelicht trio van drie kleuren, Transcend (PPG1079-4), Light Cherry Parade en Misty Aqua (PPG1147-3), viert de schoonheid van alle soorten en heeft betrekking op degenen die prioriteit willen geven aan wellness in geest, lichaam en geest. Transcend, is een middentonige havermoutkleurige tint die put uit aardse en nostalgie. deze gezellige neutraal emuleert het gevoel van een warme latte op een koele ochtend, of warm zand op een zonnige zomerdag. Light Cherry, een schaduwrijke gember met kaki ondertonen, is het equivalent van een grote, troostende knuffel voor uw huis. Misty Aqua, een waterverf ceruleumblauw, zorgt voor een onverwachte combinatie van frisheid tegen de andere warme, aardse tinten. 

Be True – Verankerende realiteit

Dit palet viert authenticiteit en verbondenheid door een ambachtelijke toets na te bootsen en de traditionele knowhow te vernieuwen door vintage-geïnspireerde kleuren en gerecyclede en eigentijdse accenten te leggen. Het palet is een mengeling van organische en historische invloeden met warme, aardse tinten in combinatie met rijke, juwelenkisttinten. Enchanting Eggplant (PPG13-07), een rijke kastanjebruine met chocolade ondertonen, gronden het palet naast Boulder Lichen (PPG1127-4), een glazen fles groen, en Transcend.

Be Wild – Activerend optimisme

Verwacht het onverwachte met dit vrolijke en radicale palet. Deze kleurschakeringen, die de stemming verbeteren, zijn een feestelijke uitdrukking van individualiteit en een herwinnende kracht. Speels, expressief en creatief brengt PPG’s Transcend een aards element naar Sky Palace (PPG1246-4), een onverwachte alikruik, en Diving Trip (PPG1236-7), een marine aqua-blauw met een diepwater ondertoon.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.