Platform voor de interieurbouwbranche
Om de vertaalslag van ontwerp naar uitvoering te maken moet je elkaar tot in detail begrijpen
Het kookeiland heeft een ombouw die er niet alleen uitziet en voelt alsof hij van messing is gemaakt, het bijzondere spuitwerk is gedaan met écht messing.

Om de vertaalslag van ontwerp naar uitvoering te maken moet je elkaar tot in detail begrijpen

Zij ontwierp het volledige interieur voor een woonhuis, Hardeman maatwerk voor interieurs bouwde het. De samenwerking tussen El-Interiors en Hardeman leverde precies dàt op waar de bewoners zo naar uitkeken: een interieur waar vorm en materiaal hun eigen taal spreken, met zorg en aandacht uitgevoerd.

“Elly Vriens van El-Interiors is een begenadigd ontwerpster van keukens, kasten en op maat gemaakte meubels. Voor het woonhuis waar we het nu over hebben, ontwierp zij onder andere de keuken, de bijkeuken, de slaapkamermeubels en de badkamermeubels”, vertelt Gert Bruinekreeft, commercieel manager bij Hardeman. “We werken vaker samen met El-Interiors en ook nu weer blijkt dat we elkaar perfect aanvoelen. Een topresultaat begint met elkaar goed begrijpen.”

De pantry bij het kookeiland.

Bijzondere materialen

In de keuken is het kookeiland een huzarenstuk. “Een van de bijzondere toegepaste materialen is gespoten messing. Het kookeiland heeft een ombouw die er niet alleen uitziet en voelt alsof hij van messing is gemaakt, het bijzondere spuitwerk is gedaan met echt messing. De kasten in de keuken zijn voorzien van gefineerd eiken en in de bijkeuken komen we een keukenblok tegen waarop gegroefd eiken is toegepast. Het geheel mag gerekend worden tot het high-end segment”, aldus Bruinekreeft.

De ommezwaai van retail naar wooninterieur

Ook Hardeman ziet met lede ogen aan hoe door corona de retail op een laag pitje is komen te staan. “Natuurlijk bedienen we nog steeds met liefde de retail en maken we ondanks de crisis nog steeds mooie interieurs voor vaste klanten. We zetten onze expertise echter steeds meer in binnen het high-end woonsegment. Daar is behoefte aan interieurbouwers die kunnen omgaan met bijzondere materialen en die gewend zijn aan hele expressieve ontwerpen. We voelen ons thuis in dat segment. Er worden hoge eisen gesteld aan de afwerking en kennis van materialen is van cruciaal belang. Daarnaast hebben we niet alleen de mankracht en kennis in huis, maar ook de juiste machines. Een mooie tak van sport, maar wel een hele intensieve”, schetst Bruinekreeft.

Over El-Interiors

Elly Vriens is opgeleid in marketing en communicatie, maar ontdekte, nadat ze voor een paar jaar naar het buitenland was vertrokken, dat ze talent had voor het ontwerpen van woonaccessoires. Dat weerhield haar er niet van om alsnog een opleiding tot makelaar te volgen, waarbij de modules bouwkunde haar het meest interesseerden. Met haar passie voor interieurs en talent voor ontwerpen hielp ze kopers met bouwadviezen en interieurtips. Al snel raakte het verkopen van huizen naar de achtergrond en lag haar focus op het ontwerpen. Ter ondersteuning daarvan volgde ze de opleiding Interieur bij Academie Artemis. 

Elly Vriens van El-Interiors.

Elly vertelt daarover: “Het is een zeer uitdagende en creatieve conceptmatige opleiding. Het heeft mij geleerd altijd om me heen te kijken, open te staan voor trends en mijn kennis van materialen enorm vergroot. Het creëren van een interieur dat past bij het gebouw en bij de mensen die erin verblijven, heeft mijn passie. De materiaalkeuze speelt hierbij ook een grote rol. Er komen telkens nieuwe innovatieve materialen op de markt die het ontwerp extra bijzonder kunnen maken.”

Over de onderlinge samenwerking met Hardeman is Elly zeer tevreden. “Het is een zeer professioneel bedrijf dat meedenkt, precies is en zich aan zijn woord houdt. We begrijpen elkaar goed en samen maken we het mooi!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.